31. augusta 2014
Dňa 19:19 by Unknown v dezert, DIY, jedlo, jeseň, jesenný recept, party jedlo, pečivo, praclíky, recept Žiadne komentáre
Rakúšaci & Nemci ich zbožňujú a priznám sa, ja už tiež. Podľa tohto receptu jednoducho vykúzlite jedny z NAJ praclíkov.
POTREBUJEME:
NA KVÁSOK:
42 g kvasníc
1 ČL cukru
1,5 šálky teplej vody
CESTO:
5 šálok polohrubej múky
1/2 šálky cukru
1 PL oleja
3 ČL soli
1/5 šálky sódy bikarbóny
1 šálka horúcej vody
hrubá soľ (sezam...) na posypanie
maslo na potretie
Z kvasníc, cukru a vody si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť, cca 5-10 minút. Hotový kvások zamiesime s múkou, cukrom a soľou. Miesime cca 5-7 minút, kým cesto nie je spojené a ľahko manipulovateľné. Vyformujeme do gule, vložíme do misky, potrieme olivovým olejom a misku prikryjeme utierkou. Cesto necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem..
V menšej miske zmiešame sódu bikarbónu s 1 šálkou horúcej vody. Rúru predhrejeme na 190°C.
Cesto si rozdelíme na 12 častí.
Každú časť zrolujeme do "lana" a skrútime do tvaru praclíka.
Praclík ponoríme do vody so sódou bikrabónou a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Praclíky posypeme hrubou soľou.
Pečieme cca 8 minút, kým praclíky nie sú upečené do zlatista. Hneď po vybratí z rúry praclíky potrieme rozpusteným maslom.
Recept môžete modifikovať podľa vlastnej chuti. Môžete pridať čokoládové kúsky, škoricu, mandľe, posypať sezamom, vanilkovým cukrom....
POTREBUJEME:
NA KVÁSOK:
42 g kvasníc
1 ČL cukru
1,5 šálky teplej vody
CESTO:
5 šálok polohrubej múky
1/2 šálky cukru
1 PL oleja
3 ČL soli
1/5 šálky sódy bikarbóny
1 šálka horúcej vody
hrubá soľ (sezam...) na posypanie
maslo na potretie
Z kvasníc, cukru a vody si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť, cca 5-10 minút. Hotový kvások zamiesime s múkou, cukrom a soľou. Miesime cca 5-7 minút, kým cesto nie je spojené a ľahko manipulovateľné. Vyformujeme do gule, vložíme do misky, potrieme olivovým olejom a misku prikryjeme utierkou. Cesto necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem..
V menšej miske zmiešame sódu bikarbónu s 1 šálkou horúcej vody. Rúru predhrejeme na 190°C.
Cesto si rozdelíme na 12 častí.
Každú časť zrolujeme do "lana" a skrútime do tvaru praclíka.
Praclík ponoríme do vody so sódou bikrabónou a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Praclíky posypeme hrubou soľou.
Pečieme cca 8 minút, kým praclíky nie sú upečené do zlatista. Hneď po vybratí z rúry praclíky potrieme rozpusteným maslom.
Recept môžete modifikovať podľa vlastnej chuti. Môžete pridať čokoládové kúsky, škoricu, mandľe, posypať sezamom, vanilkovým cukrom....
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný v...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Toľko starých, možno aj nepotrebných vecí môžete zreparovať jednoduchým motúzom, resp. špagátom. Motúziky dostať aj tenšie aj hrubšie, ...
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
11 PL masla 100 g bielej čokolády 1/2 šálky hnedého cukru 1/4 šálky rumu 2 šálky polohrubej múky 1 ČL soli 1 ČL prášku do pečiva...
-
Možno sa chystáte prerábať svoju spálňu, možno staviate dom alebo len máte radi bytový dizajn... v každom prípade tieto spálne stoja za to,...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára