3. decembra 2013


Deň sv. Mikuláša je tu čo chvíľa a som si istá, že väčšina z nás si v tomto uponáhľanom  svete sotva nájde toľko času, aby tvorila niečo zložité. No, tiež nemusíme kúpiť sladkosti v obchode. Myslím, že tento nápad, je zlatou strednou cestou. Nezaberie veľa času, naraz ich vyrobíte dostatok, darujete niečo originálne, vlastnoručne vyrobené a tak potešíte svojich blízkych ešte viac :)



POTREBUJEME:
- lyžičky (najlepšie plastové)
- čokoládu (ktorú budeme rozpúšťať)
- na ozdobu: strúhanú čokoládu, čokoládové kúsky, mini marshmallow, cukríčky...
- papier,na pečenie
- tanier


POSTUP:
1. Pripravte si materiál. V prvom rade je potrebné rozpustiť čokoládu (môžete použiť aj bielu čokoládu). A nabrať ju do lyžičiek. Lyžičky ukladajte na papier na pečenie.


2. Keď máte čokoládu ponaberanú v lyžičkách - je čas ich dekorovať! Môžete vytvoriť snehuliaka s mini marshmallow alebo lentiliek, alebo ich posypte farebnými mini cukríčkami, kokosom. Rozpustite si karamel a ozdobne ich polejte... Fantázií sa medze nekladú. Buďte kreatívny!



Môžete vyrobiť aj viac kombinácií, napr.môžete rozpustiť arašidové maslo, ponaberať na lyžička a ozdobiť kúskami čokolády, alebo ozdobiť rozpustenou čokoládou...



3. Keď máte ozdobené, treba dať lyžičky na 15-20 minút do chladničky. Potom sú pripravené na konzumáciu, teda na rozpúšťanie v horúcom mlieku. Môžete ich zabaliť do priesvitného celofánu, previazať mašličkou, pridať menovku a darovať ich :) Sú chutné s horúcim mliekom alebo kávou :)


ĎALŠIE KRÁSNE NÁPADY:







2 komentáre:

  1. ja som tieto lyžičky robila - je to rýchle a také príjemné vychutnávať si spolu s horúcim mliekom - mňam <3 Tiež sa mi tento nápad veľmi pozdával :)

    OdpovedaťOdstrániť