24. januára 2013
Na facebooku som našla stránku Irenkine Dobrôtky a natrafila som na kopu chutných receptov. Naozaj odporúčam, aby ste si tam klikli. Už teraz mám vybratých niekoľko receptov, ktoré chcem skúsiť!
Keďže sme mali opäť raz dilemu - čo uvariť, tak sme skúsili tieto buchtičky, pečú sa na plechu a plnili sme ich lekvárom, ale môžte skúsiť aj tvarohom... Cesto bolo jemnučké, dobre sa s ním pracovalo a tá chuť... Mňam! ...každý maškrtník si príde na svoje!
Keďže sme mali opäť raz dilemu - čo uvariť, tak sme skúsili tieto buchtičky, pečú sa na plechu a plnili sme ich lekvárom, ale môžte skúsiť aj tvarohom... Cesto bolo jemnučké, dobre sa s ním pracovalo a tá chuť... Mňam! ...každý maškrtník si príde na svoje!
POTREBUJETE:
Na šľahačkové cesto:
1/4 l šľahačky, 1 kg výberovej múky, 150g masla, 1dl oleja, 1 vajce, 2 PL cukru, soľ asi 1/2 ČL, kocku droždia, mlieko podľa potreby
Na plnku:
lekvár alebo tvaroh a plus maslo na potretie
Na šľahačkové cesto:
1/4 l šľahačky, 1 kg výberovej múky, 150g masla, 1dl oleja, 1 vajce, 2 PL cukru, soľ asi 1/2 ČL, kocku droždia, mlieko podľa potreby
Na plnku:
lekvár alebo tvaroh a plus maslo na potretie
POSTUP:
Urobíme si klasické kysnuté cesto, necháme v teple vykysnúť, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, plníme plnkou a tvarujeme buchtičky. Buchtičky ukladáme na plech, potrieme rozpusteným maslom, necháme na plechu pokysnúť a pečieme pri 200°C.
Urobíme si klasické kysnuté cesto, necháme v teple vykysnúť, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, plníme plnkou a tvarujeme buchtičky. Buchtičky ukladáme na plech, potrieme rozpusteným maslom, necháme na plechu pokysnúť a pečieme pri 200°C.
Dobrú chuť!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
-
Už je na čase vybrať si dobrý recept na vianočný punč! Zima je vonku poriadna a nič Vás nezohreje lepšie ako sladučký vianočný punč - samo...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára