26. apríla 2015
Dňa 17:38 by Unknown v cookies, dezert, jar/leto, levanduľa, pečivo, recept, summer, sušienky Žiadne komentáre
Kto by nemiloval tú krásnu, jemnú vôňu, ktorú nám levandule ponúkajú? Myslím, že tieto rastlinky sa radujú momentálne veľkej obľube. Tak prečo tú vôňu nevyužiť aj v kuchyni?
Pred pár mesiacmi som si zakúpila levanduľovú esenciu, no až teraz som sa dostala k tomu, aby som ju použila a vznikli z toho tieto levanduľové sušienky, ktoré krásne voňajú a vďaka ryžovej múke, ktorú som použila sú úplne krehučké a ľahké.
Na sušienky potrebujeme:
100 g ryžovej múky
175g hladkej múky
175g masla (pri izbovej teplote)
100g práškového cukru
1 vajce
1 ČL levanduľovej esencie
Na glazúru potrebujeme:
170g práškového cukru.
1ČL levanduľovej esencie
4-6 PL horúcej vody
pár lístkov čerstvej levandule na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
1. Ryžovú múku, hladkú múku a cukor vložíme do misky a pár sekúnd premixujeme, aby sa nám suroviny krásne prepojili.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané maslo a vymieste tuhé cesto.
3. Cesto rozdeľte na dve polovice, vytvarujte "placky", zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
4. Rúru predhrejte na 180°C.
5. Prvú časť cesta vyberte z chaldničky, vyvaľkajte a povykrajujte sušienky, poukladajte na plech a pečte cca 7 - 9 minút. To isté zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
6. Sušienky nechajte vychladnúť a pripravte si glazúru.
7. Cukor, levanduľovú esenciu a vodu vložte do mixéra a vypracujte glazúru, ktorá nesmie byť príliš tekutá, ale ani hustá.
8. Glazúru natrite lyžicou na hotové sušienky, môžete ozdobiť čerstvou levanduľou alebo inými ozdobami, ak si želáte. Nechajte stuhnúť.
Pred pár mesiacmi som si zakúpila levanduľovú esenciu, no až teraz som sa dostala k tomu, aby som ju použila a vznikli z toho tieto levanduľové sušienky, ktoré krásne voňajú a vďaka ryžovej múke, ktorú som použila sú úplne krehučké a ľahké.
Na sušienky potrebujeme:
100 g ryžovej múky
175g hladkej múky
175g masla (pri izbovej teplote)
100g práškového cukru
1 vajce
1 ČL levanduľovej esencie
Na glazúru potrebujeme:
170g práškového cukru.
1ČL levanduľovej esencie
4-6 PL horúcej vody
pár lístkov čerstvej levandule na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
1. Ryžovú múku, hladkú múku a cukor vložíme do misky a pár sekúnd premixujeme, aby sa nám suroviny krásne prepojili.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané maslo a vymieste tuhé cesto.
3. Cesto rozdeľte na dve polovice, vytvarujte "placky", zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
4. Rúru predhrejte na 180°C.
5. Prvú časť cesta vyberte z chaldničky, vyvaľkajte a povykrajujte sušienky, poukladajte na plech a pečte cca 7 - 9 minút. To isté zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
6. Sušienky nechajte vychladnúť a pripravte si glazúru.
7. Cukor, levanduľovú esenciu a vodu vložte do mixéra a vypracujte glazúru, ktorá nesmie byť príliš tekutá, ale ani hustá.
8. Glazúru natrite lyžicou na hotové sušienky, môžete ozdobiť čerstvou levanduľou alebo inými ozdobami, ak si želáte. Nechajte stuhnúť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Či už si to priznať chceme, alebo nie - leto sa nám pomaly, ale isto končí. A za ním prichádza moja milovaná jeseň. Zo začiatkom školsk...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný v...
-
Každý rok sa druhá májová nedeľa nesie v znamení osláv všetkých mamičiek. Ide o medzinárodnú udalosť, keďže nielen u nás na Slovensku, al...
-
Keďže tu máme sviatky, teda i večierkové obdobie, obdobie, kedy sa rodina stretáva a užíva si prítomnosť jeden druhého. Kedy vytiahnuť...
-
Od mojej drahej priateľky som dostala na meniny krásne jesenné vykrajovačky, ktoré som už naozaj musela vyskúšať a tak som upiekla jese...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára