26. apríla 2015
Dňa 17:38 by Unknown v cookies, dezert, jar/leto, levanduľa, pečivo, recept, summer, sušienky Žiadne komentáre
Kto by nemiloval tú krásnu, jemnú vôňu, ktorú nám levandule ponúkajú? Myslím, že tieto rastlinky sa radujú momentálne veľkej obľube. Tak prečo tú vôňu nevyužiť aj v kuchyni?
Pred pár mesiacmi som si zakúpila levanduľovú esenciu, no až teraz som sa dostala k tomu, aby som ju použila a vznikli z toho tieto levanduľové sušienky, ktoré krásne voňajú a vďaka ryžovej múke, ktorú som použila sú úplne krehučké a ľahké.
Na sušienky potrebujeme:
100 g ryžovej múky
175g hladkej múky
175g masla (pri izbovej teplote)
100g práškového cukru
1 vajce
1 ČL levanduľovej esencie
Na glazúru potrebujeme:
170g práškového cukru.
1ČL levanduľovej esencie
4-6 PL horúcej vody
pár lístkov čerstvej levandule na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
1. Ryžovú múku, hladkú múku a cukor vložíme do misky a pár sekúnd premixujeme, aby sa nám suroviny krásne prepojili.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané maslo a vymieste tuhé cesto.
3. Cesto rozdeľte na dve polovice, vytvarujte "placky", zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
4. Rúru predhrejte na 180°C.
5. Prvú časť cesta vyberte z chaldničky, vyvaľkajte a povykrajujte sušienky, poukladajte na plech a pečte cca 7 - 9 minút. To isté zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
6. Sušienky nechajte vychladnúť a pripravte si glazúru.
7. Cukor, levanduľovú esenciu a vodu vložte do mixéra a vypracujte glazúru, ktorá nesmie byť príliš tekutá, ale ani hustá.
8. Glazúru natrite lyžicou na hotové sušienky, môžete ozdobiť čerstvou levanduľou alebo inými ozdobami, ak si želáte. Nechajte stuhnúť.
Pred pár mesiacmi som si zakúpila levanduľovú esenciu, no až teraz som sa dostala k tomu, aby som ju použila a vznikli z toho tieto levanduľové sušienky, ktoré krásne voňajú a vďaka ryžovej múke, ktorú som použila sú úplne krehučké a ľahké.
Na sušienky potrebujeme:
100 g ryžovej múky
175g hladkej múky
175g masla (pri izbovej teplote)
100g práškového cukru
1 vajce
1 ČL levanduľovej esencie
Na glazúru potrebujeme:
170g práškového cukru.
1ČL levanduľovej esencie
4-6 PL horúcej vody
pár lístkov čerstvej levandule na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
1. Ryžovú múku, hladkú múku a cukor vložíme do misky a pár sekúnd premixujeme, aby sa nám suroviny krásne prepojili.
2. Potom pridajte na kocky nakrájané maslo a vymieste tuhé cesto.
3. Cesto rozdeľte na dve polovice, vytvarujte "placky", zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 30 minút do chladničky.
4. Rúru predhrejte na 180°C.
5. Prvú časť cesta vyberte z chaldničky, vyvaľkajte a povykrajujte sušienky, poukladajte na plech a pečte cca 7 - 9 minút. To isté zopakujte aj s druhou polovicou cesta.
6. Sušienky nechajte vychladnúť a pripravte si glazúru.
7. Cukor, levanduľovú esenciu a vodu vložte do mixéra a vypracujte glazúru, ktorá nesmie byť príliš tekutá, ale ani hustá.
8. Glazúru natrite lyžicou na hotové sušienky, môžete ozdobiť čerstvou levanduľou alebo inými ozdobami, ak si želáte. Nechajte stuhnúť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Krásne letné dni sú ako stvorené na letný piknik. Pripravte svojej láske, rodine, kamarátom nezabudnuteľný deň strávený v prírode, na...
-
Pletené vankúše, sa pomaly, ale isto dostávajú do trendov aktuálnych bytových doplnkov. Nie každý vie pliesť /ja tiež nie/ a preto nám...
-
Inšpirujte sa týmito jarnými dekoráciami vo vidieckom štýle, ktoré preberú váš príbytok zo zimného spánku a zavanú sviežosť jari priamo do v...
-
Ako som už v predchádzajúcich článkoch spomenula, v pečení sa zameriavam najmä na muffinky. Pred pár dňami som sa pustila do pečenia čoko...
-
Tento nápad ma okúzlil! Vyzerá jednoducho, na zrealizovanie toho až tak veľa netreba.. a komu by sa nehodila lavička na záhradu, terasu, ...
-
Splne, ktorých ozdobami sú postele z drevených paliet. Palety dávajú priestoru, útulnosť, štýlovosť, pocit tepla, nadčasovosti.. a ešte by s...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára