3. júla 2014

Dňa 10:56 by Mária Pavlačková Horváthová v , ,    Žiadne komentáre
Keď už človek nevie, čo by uvaril, tak špekuluje :) ...a niekedy to aj celkom dobre "vypáli". Pridávam recept na zemiakovú polievku, tzv. bramboračku.


Potrebujeme:

  • 5 - 6 stredne veľkých zemiakov
  • hubový bujón
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvú petržlenovú vňať.
Postup:
  • Zemiaky očistíme, 2 necháme v celku, ostatné nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme zemiaky, mrkvu (vcelku) a hubový bujón. 
  • Keď sú malé kocky zemiakov uvarené, vidličkou vyberieme 2 zemiaky a mrkvu na tanier. Ostatné zemiaky zmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme cca 0,5 l vody. Odloženú mrkvu a zemiaky pokrájame na malé kocky, krúžky.. a dáme opäť variť k zemiakom do hrnca. Pridáme cibuľku a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, môžeme prikoreniť, dosoliť... podľa chuti. Varíme, kým mrkva & zemiaky nie sú zmäknuté. Nakoniec jednu časť petržlenovej vňate pridáme do polievku.
  • Podávame ozdobené s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom.




Reakcie:

0 komentárov:

Zverejnenie komentára