3. júla 2014
Keď už človek nevie, čo by uvaril, tak špekuluje :) ...a niekedy to aj celkom dobre "vypáli". Pridávam recept na zemiakovú polievku, tzv. bramboračku.
Potrebujeme:
Potrebujeme:
- 5 - 6 stredne veľkých zemiakov
- hubový bujón
- 2 veľké mrkvy
- 1 cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku
- čerstvú petržlenovú vňať.
Postup:
- Zemiaky očistíme, 2 necháme v celku, ostatné nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme zemiaky, mrkvu (vcelku) a hubový bujón.
- Keď sú malé kocky zemiakov uvarené, vidličkou vyberieme 2 zemiaky a mrkvu na tanier. Ostatné zemiaky zmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme cca 0,5 l vody. Odloženú mrkvu a zemiaky pokrájame na malé kocky, krúžky.. a dáme opäť variť k zemiakom do hrnca. Pridáme cibuľku a pretlačíme 2 strúčiky cesnaku, môžeme prikoreniť, dosoliť... podľa chuti. Varíme, kým mrkva & zemiaky nie sú zmäknuté. Nakoniec jednu časť petržlenovej vňate pridáme do polievku.
- Podávame ozdobené s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a pečivom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
-
Každý obyvateľ tejto krásnej planéty by mal aspoň na pár minút zastať a zamyslieť sa nad tým, ako sa k našej zemeguli správa. V dnešnom svet...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára