1. mája 2013

Dňa 22:42 by Unknown v , , ,    Žiadne komentáre

Domácu limonádu si vyrobíte veľmi jednoducho. Obrovskou výhodou je, že Vaša limonáda skutočne obsahuje prírodné látky a vitamíny, žiadne umelé prísady nehrozia. 
Recept tejto limonády je veľmi jednoduchý, vyžaduje asi 3 min. prípravu. 

Na 1,5 - 2 l limonády potrebujeme:
1 citrón, 1/2 limetky, 1/3 uhorky, 10-12 lístkov mäty.

Všetky tieto "ingrediencie" (okrem mäty) pokrájame na kolieska a vložíme do nádoby. Pridáme aj lístky mäty a zalejeme vodou. Nádobu uzatvoríme a necháme odstáť cez noc v chladničke.


Uhorka
Uhorky sú mimoriadne bohatým zdrojom vitamínov skupiny B (riboflavín, tiamín, vitamín B6 i B3), vitamínu A, vitamínu C, železa, magnézia (nájdete ho v uhorkovej šupke), kalcia, fosforu a zinku, no neobsahujú takmer žiaden tuk.

Citrón 
Citrón je kráľom vitamínu C medzi citrusovými plodmi. Obsahuje i betakarotén, vitamíny B, i dôležitú kyselinu listovú  dôležitú pre mamičky i budúce mamičky. Obsahuje minimum fruktózy a veľké množstvo kyseliny citrónovej, ktorá uľahčuje príjem železa, chráni pred jedovatými látkami a stresom.

Limetka
Limetka obsahuje vitamín C, B a minerálne látky - sodík, vápnik, draslík, horčík a fosfor.

Mäta
Mäta obsahuje silicu bohatú na mentol, triesloviny, horčinu, flavonové glykosidy, minerálne látky a iné. Mäta zlepšuje sústredenia a pomáha pri bolesti hlavy.



ZDROJ
12345

0 komentárov:

Zverejnenie komentára