5. mája 2013

Dňa 12:38 by Unknown v , , ,    Žiadne komentáre

Ďalší recept na domácu limonádu - tentokrát s jahodovou príchuťou. Domáce limonády sú veľmi svieže a nie sú zbytočne presladené ako limonády z obchodu. Obsahujú prírodné vitamíny, takže sú to také zdravé & chutné elixíry :) 
Domáce limonády sa hodia aj na párty či na posedenie s priateľmi. Všetci zúčastnení sa určite potešia :) Stačí limonádu aj s ovocím preliať do sklenej nádoby a pridať ľad - do toho naberačku a hotovo :)


Na 1,5 - 2 l jahodovej limonády potrebujeme:
cca 10 kusov jahôd, 2-3 plátky citróna, 12-15 lístkov čerstvej mäty.

Postup:
1. jahody nakrájame buď na polovice, plátky alebo na krúžky (ako sa Vám viac páči). Potom ich spolu s plátkami citrónu a lístkami mäty vložíme do nádoby a zalejeme 1,5 až 2-mi litrami vody a necháme odstáť cez noc v chlade.


JAHODY
Jedna porcia jahôd,100 gramov, obsahuje približne 30 kalórií. Jahody v sebe majú tiež mangán, zinok a vitamíny A, B, C a E. V jahodách sa nachádza aj nezanedbateľné množstvo vápnika, draslíka a železa, ktoré ovplyvňuje tvorbu krvi v tele. Vďaka svojmu zloženiu napomáhajú látkovej výmene a priaznivo pôsobia aj na reumatizmus. Toto ovocie je nielen chutné, ale je tiež zdravé a chráni vraj dokonca pred rakovinou a ochoreniami srdca. Vďaka obsahu vitamínu C, ktorý je dokonca vyšší ako u citrusov, sú jahody veľkým spaľovačom tukov. V spojení s nízkotučným tvarohom alebo tropickým ovocím kivi, budete chudnúť oveľa rýchlejšie. (Zdroj)



0 komentárov:

Zverejnenie komentára