28. septembra 2013

Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný večer. Taktiež, ak máte deti, urobte pre nich a ich spolužiakov, kamarátov Halloweensky večierok. Garantujeme, že s týmto jedlom určite zabodujete a navyše vás prekvapí jeho ľahká príprava!

1. Múmie
Upečieme slané cesto, ktoré potrieme kečupom /paradajkovou omáčkou/, môžeme pridať i šunku... Všetko skryjeme pod "obväzovú" vrstvu. Ako oči použijeme krúžky čiernych olív. Potom zoberieme syr v črievku a urobíme múmií vrstvu obväzu.

2. Pavúk na vajci
Uvarte vajíčka, prekrojte na polovice. Z čiernych olív urobte pavúka.

3. Jablkový upír
Jabĺčka napichnite na plastové paličky. V malom hrnci si upáľte karamel. Jablká namočte do karamelu. Keď karamel stuhne, vyrežte pusu. Z bielych marshmallov cukríkov vyrežte zuby. Zuby pomocou karamelu nalepte do "úst" jablka.

4. Vystrašený jahodový duch
Jahody namočte do bielej čokolády. Hnedú čokoládu dajte do cukrárenského vrecka /príp. tuby/ a namaľujte vystrašený výraz. 

5. Pudingový hrob
Na sušienku napíšte pustenou čokoládou RIP. Podľa návodu uvarte čokoládový puding. Na puding nasypte namrvenú /nastrúhanú/ čokoládu a zapichnite keksík ako náhrobný kameň.. 

6. Strašidelná paprika
Z oranžovej papriky odrežte vrch a vyrežte "tvár tekvice". Uvarte špagety, ktoré zmiešajte s kečupom a naplňte paprikové tekvice.

7. Sendvičový duch
Rozrežte žemľu, naplňte mäsom alebo obložte šunkou a na vrch položte plátkový syr, do ktorého najskôr vyrežte tvár.

8. Krvavý nápoj
Potrebujete gumenú rukavicu. Do prstov rukavice napusťte vodu a dajte zamraziť. Potom nalejte džús červenej farby /napr. brusnicový/ a opäť dajte do mrazničky. Keď stuhne i džús, dolejte opäť vodou a dajte zamraziť. Tesne pred párty si pripravte misu s džúsom /punčom/ v červených farbách a vložte do nej "ruku" a nasekaný ľad.  

9. Čokoládový upír
Upečte čokoládové keksíky /alebo môžete použiť keksy z obchodu OREO, DISKO/. Namočte do čokolády. Na krídla a oči použijeme marcipán bielej a čiernej farby.

10. Sendvičové truhly
Zo sendvičového chlebu vyrežieme/vykrojíme truhličky. Natrieme nutelou a zlepíme. Na vrch napíšeme pustenou čokoládou RIP.

11. Strašidelný džús
Na plastové fľašky nakreslíme čiernou centro fixkou tekvicové tváričky. Fľaše naplníme džúsom /pre deti/ alebo alkoholickým miešaným drinkom /pre dospelých/.

12. Pizza plná duchov
Na plech si nachystáme pizzu. Na vrch poukladáme buď bielko upečené na panvici a vykrojené v tvare duchov alebo syr vykrojený v tvare duchov. Ako oči dáme kúsky čiernych olív.

13. Ľudské prsty
Uvaríte párky (najlepšie malé party párky). Vyrežte "záhyby" ako na prstoch. Na špičku dajte kečup a položte kúsok cibule v tvare nechtu.

14. Žabí slyz plný červíkov.
Použijeme zelené farbivo, alebo rozmixujeme kivi. Môžeme urobiť alkoholický kokteil alebo pridáme sirup/čírej alebo bledej farby/ do vody. Pridáme kocky ľadu a gumených červíkov /Napr. JOJO žížaly/.

15. Frankensteinov úsmev
Zelené jabĺčko rozkrájame na štvrťky alebo tretinky. Vyrežeme ústa, ktoré naplníme karamelom a z marshmallov cukríkov doplníme zuby. 

16. Želatínové dážďovky
Potrebujeme plastové slamky, ktoré obtočíme gumičkou /alebo špagátikom.../ a vložíme do pohára. Pripravíme si červenú želatínu /bežne kúpime v obchode pri pečení/. Ak s nepodarí kúpiť červená želatína, tak pridáme trochu červeného farbiva do čírej želatíny. Želatínu nalejeme do slamiek. Keď želé stuhne, použite teplú vodu, aby sa červíci uvoľnili a vykĺzli zo slamiek.

17. Krvavé náplaste
Stačia nám sušienky, biely krém a červený džem. Postup je jasný :)

18. Draculov kokteil
Pre dospelých môžete pripraviť alkoholický kokteil, pre deti nealkoholický - do kokteilu stačí zakomponovať buď džús červenej farby alebo trochu červeného farbiva. Plus pridáme gumené zuby, ktoré si tam zabudol Dracula :)


Nezabudnite na vtipné a strašidelné názvy. Napr. z výkresu vystrihnite kolieska, napíšte názvy, poznámky a pozapichujte k jedlu, napr.
Čarodenícky lektvar, Krvavý nápoj...
ZJEDZ len na vlastné nebezpečenstvo 

Ak ste na diéte, alebo ste sa rozhodli urobiť si s kamoškami večer plný hororových filmov, tak tu je riešenie aj pre vás! Myslím, že popis je úplne zbytočný - zvládnete to aj podľa obrázkov :)






Už zostáva len dodať:

TAK ČO? Pripravíte nejaké Halloweenske prekvapko pre svojich priateľov a rodinu?

17 komentárov:

  1. Super super super! Nejlepší je ten kostlivec :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. výborné napady :) neviete niekto čím si spestriť program na Halloween?? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Práve pripravujem aj takýto príspevok. Takže čoskoro nájdete na blogu aj takýto článok :)

      Odstrániť
  3. Úplne fantastické nápady .. :D tento rok si chceme urobiť s kamoškami halloween večer a určite použijeme vaše skvelé a určite chutné nápady :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za milý komentár Sofi :) Prajem Vám veľa zábavy, nech je ten Váš Halloween strašidelne dobrý :)

      Odstrániť