16. apríla 2013
Recept na jednoduchý jahodovo-rebarborový koláč.
Na cesto potrebujeme:
- 4 šálky polohrubej múky
- 1 čajovú lyžičku soli
- 4 polievkové lyžice cukru
- 1 1/2 - 2 šálky mäkkého masla
- studená voda (podľa potreby)
Na naplnenie koláča potrebujeme:
- zaváranú (alebo čerstvú) rebarboru
- jahody
- mletý muškátový oriešok
- škorica
Múku, soľ a cukor zmiešame v miske. Potom pridáme mäkké maslo a vypracujeme cesto. Pri miesení pridajte studenú vodu podľa potreby, cesto sa ľahšie vypracuje.
Potom oddelíme asi 1/3 a tú odložíme. Zvyšok cesta rozvaľkáme a prenesieme ho do formy na pečenie. (Ako vidíte ja som si formu vystlala alobalom.)
Zvyšné cesto, ktoré odstáva z formy - odstránime. Do koláča poukladáme rebarboru a jahody nakrájané na plátky. Potom posypeme škoricou a muškátovým orieškom.
Rozvaľkáme si zvyšné cesto, povykrajujeme hviezdičky (srdiečka....) poukladáme na vrch koláča a posypeme kryštálovým cukrom.
Upečieme v rúre. Ja som piekla 15 minút pri teplote 175°C a potom ešte 5 minút pri teplote 220°C.
Keď je koláč upečený necháme ho vychladnúť. (Keď je koláč horúci cesto je krehké.)
Potom koláčik premiestnime na tácku. :)
A môžeme krájať :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
Keď sa dni skracujú a večery sú čoraz dlhšie, prichádza viac času na tvorenie. V tomto počasí si to väčšinou deti príliš dlho vonku neužijú...
-
K Vianociam neodmysliteľne patrí aj tropické ovocie. Mne osobne, asi najviac chutí ananás a kokos. Takže, keď som sa dostala k tomuto ...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára