16. apríla 2013

Dňa 18:28 by Mária Pavlačková Horváthová v ,    Žiadne komentáre
Recept na jednoduchý jahodovo-rebarborový koláč. 



Na cesto potrebujeme:

  • 4 šálky polohrubej múky
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 1 1/2 - 2 šálky mäkkého masla
  • studená voda (podľa potreby)
Na naplnenie koláča potrebujeme:
  • zaváranú (alebo čerstvú) rebarboru
  • jahody
  • mletý muškátový oriešok
  • škorica

Múku, soľ  a cukor zmiešame v miske. Potom pridáme mäkké maslo a vypracujeme cesto. Pri miesení pridajte studenú vodu podľa potreby, cesto sa ľahšie vypracuje.
Potom oddelíme asi 1/3 a tú odložíme. Zvyšok cesta rozvaľkáme a prenesieme ho do formy na pečenie. (Ako vidíte ja som si formu vystlala alobalom.)


Zvyšné cesto, ktoré odstáva z formy - odstránime. Do koláča poukladáme rebarboru a jahody nakrájané na plátky. Potom posypeme škoricou a muškátovým orieškom.


Rozvaľkáme si zvyšné cesto, povykrajujeme hviezdičky (srdiečka....) poukladáme na vrch koláča a posypeme kryštálovým cukrom.


Upečieme v rúre. Ja som piekla 15 minút pri teplote 175°C a potom ešte 5 minút pri teplote 220°C.
Keď je koláč upečený necháme ho vychladnúť. (Keď je koláč horúci cesto je krehké.)


 Potom koláčik premiestnime na tácku. :)


A môžeme krájať :)






Reakcie:

0 komentárov:

Zverejnenie komentára