5. septembra 2012
Keďže o hrozno nie je v tomto období núdza a máme ho takmer všetci, aspoň tí čo máme záhradky, tak prečo to nevyužiť?! Tento múčnik sa môže podávať napríklad ku čaju, alebo si ho môžme dať ne desiatu.
Dobra prípravy je 20 minúť.
Doba pečenia: 70 minút
INGREDIENCIE:
2 šálky polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 šálky nesoleného masla, (musí byť zmäknuté, treba si ho vybrať z chladničky nejaký čas pred tým, než začneme múčnik pripravovať)
3/4 šálky cukru
1/4 šálky rastlinného oleja
nastrúhanú kôru z jedného pomaranča
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
2 vajíčka
1 šálky sladkého muškátového vína
2 šálky hroznových bobúľ (najlepšie bez zrniečok)
2 polievkové lyžice medu
POSTUP:
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortovú formu (s priemerom asi 20 cm) a vložíme do nej papier na pečenie a vymažeme ho maslom.
2. Do misky dáme múku, prášok do pečiva a soľ, zamiešame a odložíme.
3. V ďalšej miske pomocou elektrického mixéra zmiešame maslo s cukrom, olejom, pomarančovou kôrou a vanilkou. Pridáme vajíčka, jedno po druhom a mixujeme kým sa nám masa nespojí. Pridáme múku, ktorú sme si rozrobili so soľou a práškom do pečiva a potom pomocou mixéra spojíme a vymiešame jednu masu.
4. Potom s vareškou (NIE MIXÉROM) primiešame 1 šálku hroznových bobúľ.
5. Celú masu vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si pripravili. Druhú šálku hroznových bobúľ rozložíme na vrch koláča a zalejeme 2 lyžicami medu. Pečieme asi 70 minút, alebo kým sa nám na špajdlu nelepí cesto.
6. Pomaly necháme vychladnúť a podávame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
-
Každý obyvateľ tejto krásnej planéty by mal aspoň na pár minút zastať a zamyslieť sa nad tým, ako sa k našej zemeguli správa. V dnešnom svet...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára