5. septembra 2012
Keďže o hrozno nie je v tomto období núdza a máme ho takmer všetci, aspoň tí čo máme záhradky, tak prečo to nevyužiť?! Tento múčnik sa môže podávať napríklad ku čaju, alebo si ho môžme dať ne desiatu.
Dobra prípravy je 20 minúť.
Doba pečenia: 70 minút
INGREDIENCIE:
2 šálky polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 šálky nesoleného masla, (musí byť zmäknuté, treba si ho vybrať z chladničky nejaký čas pred tým, než začneme múčnik pripravovať)
3/4 šálky cukru
1/4 šálky rastlinného oleja
nastrúhanú kôru z jedného pomaranča
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
2 vajíčka
1 šálky sladkého muškátového vína
2 šálky hroznových bobúľ (najlepšie bez zrniečok)
2 polievkové lyžice medu
POSTUP:
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortovú formu (s priemerom asi 20 cm) a vložíme do nej papier na pečenie a vymažeme ho maslom.
2. Do misky dáme múku, prášok do pečiva a soľ, zamiešame a odložíme.
3. V ďalšej miske pomocou elektrického mixéra zmiešame maslo s cukrom, olejom, pomarančovou kôrou a vanilkou. Pridáme vajíčka, jedno po druhom a mixujeme kým sa nám masa nespojí. Pridáme múku, ktorú sme si rozrobili so soľou a práškom do pečiva a potom pomocou mixéra spojíme a vymiešame jednu masu.
4. Potom s vareškou (NIE MIXÉROM) primiešame 1 šálku hroznových bobúľ.
5. Celú masu vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si pripravili. Druhú šálku hroznových bobúľ rozložíme na vrch koláča a zalejeme 2 lyžicami medu. Pečieme asi 70 minút, alebo kým sa nám na špajdlu nelepí cesto.
6. Pomaly necháme vychladnúť a podávame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Keď sa dni skracujú a večery sú čoraz dlhšie, prichádza viac času na tvorenie. V tomto počasí si to väčšinou deti príliš dlho vonku neužijú...
-
Poznáte to, niekam sa ponáhľate a chcete si dať tie náušnice, ktoré ste si kúpili minulý rok na dovolenke...no príde vám pod ruku 10 iných n...
-
...už znovu! Je neskutočné ako ten čas rýchlo letí... v každom prípade pomaly treba začať s jesennou výzdobou. Tu je pár inšpirácií, ako si...
-
Mám pre Vás veľmi jednoduchý recept na domáce krekry. Najlepšie na nich je, že si ich môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a podávať s ob...
-
Každý rok sa druhá májová nedeľa nesie v znamení osláv všetkých mamičiek. Ide o medzinárodnú udalosť, keďže nielen u nás na Slovensku, al...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára