5. septembra 2012
Keďže o hrozno nie je v tomto období núdza a máme ho takmer všetci, aspoň tí čo máme záhradky, tak prečo to nevyužiť?! Tento múčnik sa môže podávať napríklad ku čaju, alebo si ho môžme dať ne desiatu.
Dobra prípravy je 20 minúť.
Doba pečenia: 70 minút
INGREDIENCIE:
2 šálky polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1/2 čajovej lyžičky soli
1/2 šálky nesoleného masla, (musí byť zmäknuté, treba si ho vybrať z chladničky nejaký čas pred tým, než začneme múčnik pripravovať)
3/4 šálky cukru
1/4 šálky rastlinného oleja
nastrúhanú kôru z jedného pomaranča
1 čajová lyžička vanilkovej esencie
2 vajíčka
1 šálky sladkého muškátového vína
2 šálky hroznových bobúľ (najlepšie bez zrniečok)
2 polievkové lyžice medu
POSTUP:
1. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pripravíme si tortovú formu (s priemerom asi 20 cm) a vložíme do nej papier na pečenie a vymažeme ho maslom.
2. Do misky dáme múku, prášok do pečiva a soľ, zamiešame a odložíme.
3. V ďalšej miske pomocou elektrického mixéra zmiešame maslo s cukrom, olejom, pomarančovou kôrou a vanilkou. Pridáme vajíčka, jedno po druhom a mixujeme kým sa nám masa nespojí. Pridáme múku, ktorú sme si rozrobili so soľou a práškom do pečiva a potom pomocou mixéra spojíme a vymiešame jednu masu.
4. Potom s vareškou (NIE MIXÉROM) primiešame 1 šálku hroznových bobúľ.
5. Celú masu vylejeme do tortovej formy, ktorú sme si pripravili. Druhú šálku hroznových bobúľ rozložíme na vrch koláča a zalejeme 2 lyžicami medu. Pečieme asi 70 minút, alebo kým sa nám na špajdlu nelepí cesto.
6. Pomaly necháme vychladnúť a podávame.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Či už si to priznať chceme, alebo nie - leto sa nám pomaly, ale isto končí. A za ním prichádza moja milovaná jeseň. Zo začiatkom školsk...
-
Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný v...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Vlastne už od včera mám neskutočnú chuť piecť :) Včera večer som upiekla čokoládovo - nutelové muffiny a dnes som sa pustila do pečenia baná...
-
Mám 3 nádherných synovcov a na svadbe budú určite dokonalí! S týmito motýlikmi určite :) Problém bol taký, že tento odtieň motýlikov som ne...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára