15. augusta 2015
Mám pre Vás veľmi jednoduchý recept na domáce krekry. Najlepšie na nich je, že si ich môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a podávať s obľúbeným dipom, omáčkou, či nátierkou.
Potrebujeme:
Cesto rozkrájame pizza krájačom (ak nemáte, tak nožíkom) na malé štvorčeky. Potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Ja som posypala parmezánom, morskou soľou a čerstvým rozmarínom.
Skvelou príchuťou na krekry je tiež mak, sezamové semiačka, cesnaková soľ, akékoľvek bylinky (oregano, bazalka, pažítka...) alebo tiež koreniny. Môžete experimentovať so svojimi obľúbenými príchuťami :)
Potrebujeme:
- 1 šálku hladkej múky
- 1 šálku špaldovej múky (kľudne môžete použiť namiesto nej hladkú múku)
- 2/3 šálky vody
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1 lyžičku morskej soli
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1 vajíčko rozmiešané s 2 PL vody
Na posypanie som použila: - morskú soľ
- strúhaný parmezán
- rozmarín
Postup:
Obe múky spolu so soľou a práškom do pečiva vložíme do mixéra a nasucho na pár sekúnd premixujeme. Pridáme vodu, olej a vypracujeme cesto (nie je potrebné ho extra miesiť, stačí, aby sa masa prepojila).
Plech som si otočila a spodnú stranu som jemne posypala múkou, položila cesto a priamo na plechu som ho vyvaľkala. Plech, ktorý som použila bol o veľkosti cca 30x40cm, ak máte menší plech, tak si cesto rozdeľte na dve polovice.
Cesto rozkrájame pizza krájačom (ak nemáte, tak nožíkom) na malé štvorčeky. Potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Ja som posypala parmezánom, morskou soľou a čerstvým rozmarínom.
Skvelou príchuťou na krekry je tiež mak, sezamové semiačka, cesnaková soľ, akékoľvek bylinky (oregano, bazalka, pažítka...) alebo tiež koreniny. Môžete experimentovať so svojimi obľúbenými príchuťami :)
Pečieme 8-12 minút, kým krekry nie sú zlastisté a chrumkavé.
Ako som už spomenula, môžete ich podávať s obľúbenou omáčkou, dresingom, nátierkou, alebo si ich vychutnať len tak samé :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
U nás doma, sa počas jary & leta neustále zarábajú limonády, máme pár overených a niekedy tak trochu experimentujeme alebo miešame príc...
-
Svadba je v živote každej ženy a muža veľmi dôležitá. Kto by nechcel, aby jeho svadobný deň bol perfektný? Možno sa nájde pár výnimiek... al...
-
Poznáte to, niekam sa ponáhľate a chcete si dať tie náušnice, ktoré ste si kúpili minulý rok na dovolenke...no príde vám pod ruku 10 iných n...
-
Pokračovanie svadobného tortového špeciálu. Dnes prichádzajú na rad torty v pastelových odtieňoch, ktoré sa v poslednom čase tešia stále vä...
-
Kto by nechcel navštíviť New York? Viem, možno by sa pár ľudí našlo, no ja mám veľkú túžbu sa ísť pozrieť do tohoto mesta. Vlastne ani ...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára