4. mája 2014
- 11 PL masla
- 100 g bielej čokolády
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1/4 šálky rumu
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 ČL soli
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 šálka cukru
- 2 veľké vajíčka
- 1 PL mlieka
- 1 - 2 šálky malín (kľudne môžete použiť i iné ovocie)
POTUP:
- Rúru predhrejeme na 200°C.
- 3 PL masla rozpustíme v menšom hrnci a pridáme hnedý cukor. Za častého miešania varíme cca 10 minút, až sa vytvorí poloriedka masa. Pridáme zmixované maliny a rum. Za stáleho miešania varíme 2-3 minúty. Odstavíme a pridáme nalámanú bielu čokoládu. Občas premiešame, aby sa nám čokoláda rozpustila. Necháme vychladnúť.
- Vo väčšej miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- Elektronickým mixérom mixujeme zvyšok masla a cukru, kým nie je masa spojená a nadýchaná. Pridáme vajíčka a opäť premixujeme. Postupne a striedavo pridávame múku zmiešanú s ostatnými ingredienciami a malinovú zmes. Všetko poriadne premixujeme a pridáme mlieko a ešte raz krátko zmixujeme.
- Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie a pomaly doň vlejeme cesto. Vrch môžeme posypať kúskami čokolády, alebo mandľovými lupienkami.
- Pečieme cca 30 minút pri teplote 200°C. Potom vrch chlebíku prikryjeme papierom na pečenie a Ďalej pečieme cca 15 - 20 minút.
- Po upečení necháme chlebíček vychladnúť vo forme. Po vychladnutí chlebíček vyberieme, odstránime papier na pečenie a servírujeme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Keď sa dni skracujú a večery sú čoraz dlhšie, prichádza viac času na tvorenie. V tomto počasí si to väčšinou deti príliš dlho vonku neužijú...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
ŇAM!
OdpovedaťOdstrániť