21. novembra 2013

Dňa 1:29 by Unknown v , , ,    5 komentáre


K Vianociam neodmysliteľne patrí aj tropické ovocie. Mne osobne, asi najviac chutí ananás a kokos. Takže, keď som sa dostala k tomuto neskutočnému receptu na kokosový likér, hneď som vedela, že to bude vianočný nápoj tohto roka! Pre mňa určite :) Už teraz sa mi zbiehajú slinky, ale musím počkať.. Inak by nebol vianočný.

Potrebujeme:
- 1 konzervu kondenzovaného mlieka
- 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
- 400-500 ml kokosového krému (napr.)
- 3 šálky bieleho rumu
- 2 ČL vanilkového extraktu (esencie)
- 1 ČL mletej škorice
- 2 paličky škorice
- 1 vanilku (celú)

Postup:
1. Vložte obe kondenzované mlieka a kokosový krém do mixéra a dobre zmixujte, kým sa masa nespojí. Pridajte rum, vanilkovú esenciu, mletú škoricu a opäť dobre premixujte.  
2.Prelejte nápoj do džbánu alebo do uzatvárateľnej fľaše. Do nápoja ponorte škoricové tyčinky a celú vanilku. Ak ste nápoj naliali do džbánu, tak ho zakryte. Nápoj vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky. (Čím dlhšie, tým lepšie.)
3. Servírujte v menších pohároch. Ozdobte mletou škoricou a celou tyčinkou škorice. Nápoj môžete skladovať v chladničke do cca 2 týždňov. Pred podávaním fľašu vždy pretrepte.


5 komentárov:

  1. Ingredience přímo podbízející obezitu. Celkově tento recept obsahuje 2 003 kcal. Totální kalorická bomba. Fuj...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pochybujem, že niekto vypije celý likér sám a naraz. Možno je to kalorická bomba, ale to je väčšina maškŕt.. A to, že si dá niekto štamprlík likéru neznamená, že ho hneď zavalí obezita ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Proč se hájit? Vyjadřuji svůj názor na tenhle uhlohydrátový nezdravý recept. Nic proti autorce.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ale veď samozrejme :-) ja som tiež len chcela povedať, že v malom množstve to nemôže nejak drasticky uškodiť. Tiež nevravím, že je to zdravé, ale prečo trochu nepotešit jazycek :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bože můj tak co koukáte na recept ?? Když za celej den sníte jen mrkev a pak to stejně vyzvracíte?.... Já osobně vážím 47 a měřím 168... a po tomhle pití jsem teda přibrala strašně :))) :D .. takové problémy...

    OdpovedaťOdstrániť