21. septembra 2013

Dňa 0:14 by Unknown   Žiadne komentáre
Každý obyvateľ tejto krásnej planéty by mal aspoň na pár minút zastať a zamyslieť sa nad tým, ako sa k našej zemeguli správa. V dnešnom svete a pri dnešnom uponáhľanom spôsobe života, je veľmi ťažké správať sa 100% harmonicky k prírode, avšak ak každý spraví hoci len malý krôčik, tak si predstavte aký výsledok by to malo pri toľkých miliónoch ľudí. Týmto článkom by som chcela inšpirovať ľudí k tomu, aby triedili odpad, recyklovali, menej vyhadzovali /menej kupovali!!/ a niektoré veci používali čo najmenej.
Súhlasím, že je naozaj ťažké vyvarovať sa niektorých vecí, ale prírode pomôžeme aj tak, že budeme menej používať igelitové vrecká, prípadne ich budeme používať opakovane. /Nemusíme odísť z obchodu vždy s novou igelitkou, ale prinesme si vlastné/; nebudeme odhadzovať žuvačky /musíme ich žuvať celý deň?/; tým, že si nekúpime ten paradajkový pretlak /atď./ v konzerve, ale si navaríme v lete z chutných paradajok, určite sa v komore nájdu nejaké sklenené fľaše na zaváraniny...a že ste to nikdy nerobili? ...požiadajte o pomoc, mamu, babku, susedku... aj tak sa čím ďalej rozprávame menej a menej s ľuďmi, ktorých máme radi... A  nemusíme hneď vyhodiť všetko, čo sa nám na prvý pohľad zdá zbytočné. Skúste sa pozrieť na veci aj z inej perspektívy, kopu ekologických nápadov NÁJDETE TU!

Ak Vás táto téma zaujala, tak sa pozrite aj na túto slovenskú stránku o životnom prostredí.

+ NEDÁ MI NEPOPROSIŤ FAJČIAROV, aby svoje cigaretové ohorky neodhadzovali kade-tade...pretože potom to dopadá takto a nielen u zajačikov, ale aj u sliepok, ktoré máte doma a vypustíte ich napásť, u rybičiek...a takto by som mohla pokračovať:

Dúfam, že tento článok bude pre Vás inšpirujúci natoľko, aby ste sa aspoň zamysleli nad Vašim vzťahom k prírode. Nezamýšľajte sa nad tým, či Váš kamarát/ka, sused, brat.. bude ohľaduplný k prírode; držte sa hesla: KEĎ CHCEŠ ZMENIŤ SVET, ZAČNI OD SEBA a možno práve ty budeš inšpirovať ďalších ľudí. 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára