14. augusta 2014

Od malička som túžila stať sa princeznou, no ako som rástla tak mi došlo, že princeznou byť nemôžem. V živote dospelého človeka je už všetko úplne iné, než v tom krásnom detskom rozprávkovom svete - tým však nechcem povedať, že som prestala snívať. Chcem povedať to, že realita je často krát iná a človek zažije rôzne momenty v živote, dobré aj zlé. Keď som zahodila všetky túžby stať sa princeznou, tak vtedy som stretla môjho "božského" Juraja. Poviem vám, neviem ako to dokázal, ale ja som sa stala princeznou, nie ozajstnou, nie pred svetom, ale pre neho a v mojom vnútri. Keď do môjho života vstúpil on, vniesol doň slnečné lúče o akých som ani netušila, všetko bolo zrazu jasnejšie. Život (a možno aj my sami) nám pripravil niekoľko prekážok, ťažkých situácií, ale ako sme nimi prechádzali tak sme speli len k jednému - že chceme byť navždy spolu, nie len tak, ale naozaj. A tak v októbri 2012 sme sa zasnúbili a termín svadby sme si stanovili na 14. jún 2014.


Naša (teda hlavne moja) vízia bola jednoduchosť, elegancia, minimalizmus, no zároveň romantika. Výber miesta svadby bol jednoznačný (nie plánovaný). Chceli sme mať svadbu v stane, pretože najmä k večeru je tam veľmi intímna atmosféra, je to romantické a čarovné. Preto bol náš výber možno i trochu komplikovaný, kvôli tomuto kritériu. Mali sme taký menší zoznam miest, kam sa chceme pozrieť, Art Hotel Kaštieľ v Tomášove bolo prvé miesto, ktoré sme navštívili. Na prvý pohľad sme sa doň zamilovali. Obaja. Ďalej sme už nešli.A určite to neľutujeme. Kaštieľ je očarujúci, elegantný, jedlo vynikajúce, prístup nadštandardný. A čerešnička na torte, stan na nádvorí - s bielym baldachýnom a kryštálovými lustrami. Za nádvorím sa rozprestiera krásny anglický park. Jedným slovom - rozprávkové.

 


Rovnaká láska na prvý pohľad sa opakovala aj so svadobnými šatami. Najskôr som ich našla kdesi na zahraničnom blogu a postupne som vypátrala značku "Rosa Clará", až som sa dostala k Veronike a jej svadobnému salónu Wedding Avenue a ona ako čarovná víla pre mňa mávnutím čarovného prútika zadovážila šaty, ktoré boli moje vyvolené. Bola som uchvátená. Musím povedať, že sa mi podarilo utajiť šaty pred mojim drahým a keďže sme sa stretli až v kostole - najdojemnejší moment našej svadby, keď sa nám stretli oči, ach...

 

O účes sa mi postarala tá najšikovnejšia kaderníčka - Majka. Spolu už máme čo-to na mojich vlasoch odskúšané a preto som vôbec nemala stres z účesu, pretože som vedela, že to bude skvelé a musím uznať, že všetko vyšlo perfektne. Vo vlasoch som mala čelenku, ktorú som objednávala z etsy.com z dielne Design by Pris.


Líčil ma skutočný make-up artista Boris Bordács, ktorého práca bola naozaj dokonalá a trvalá. Nielen šikovný, ale veľmi príjemný, pozitívne naladený človek. Verte či nie, presne takýchto ľudí nevesta okolo seba potrebuje v svoj veľký deň.




Tak ako som už spomenula, naša svadba mala byť elegantná, minimalistická. Snažili sme sa toho držať pri všetkom a tak i v kostolíku. Výzdobu pre nás pripravila ďalšia Majka, ktorá vlastní kvetinárstvo Fialka. Pre kostol sme sa rozhodli použiť len čisto-bielu kombináciu s troškou zelenej. Všetko v jednoduchom, ale slávnostnom duchu. Na obrade sme mali Pani harfistku, ktorá vyčarovala tak dojemný moment, na ktorý do konca života nezabudnem. Kvôli nám sa naučila zahrať pieseň Turning Page - Sleeping at Last, zimomriavky som mala všade. Nikdy nezabudnem na to, ako som pri tejto piesni vstúpila do kostola a našla pred čakať oltárom svojho princa, čakať ho na mňa. Najsilnejší moment celej svadby.  








Na dekoráciu stanu na nádvorí kaštieľa sme zvolili sme nesmrteľnú čierno-bielu kombináciu s troškou zelenej-limetkovej a striebornej farby.
Najväčšou dominantou boli obrusy s damaskovou potlačou, ktoré boli výrazné a teda k nim stačilo už len málo, vysoké strieborné stojany s guľatou ikebanou bielych kvetov + ďalšie vázy s čírym sklom na hlavný stôl.


  
Na hostí čakala v krabičkách malá pozornosť, strieborná svietnik na čajovú sviečku so srdiečkom. Menu karta s programom a s poďakovaním Bohu, rodičom, hosťom a aj sme si spomenuli na tých, ktorí tu už nie sú bohužiaľ s nami.



Rodičia si od nás našli poďakovanie napísané na perníkovom srdiečku, boli dojatí a veľmi sa tešili. Medovníčky pre nás napiekla & vyzdobila Lia.



Prvý spoločný, respektíve mladomanželský tanec bol na pieseň I can´t help falling in love od Elvisa Presleyho. Vďaka Akadémií pohybu v Nitre sme mali nacvičenú krásnu choreografiu, no keďže sme nemohli skúšať v svadobných šatách (aby ich môj drahý nevidel) tak nám to nevyšlo na 100%, kvôli vlečke, ktorá na šatách bola. No aj tak dopadlo dobre :) Z krátkeho videa, ktoré mám k dispozícií som urobila zopár gifov.






Na dezertnom stolíku boli servírované ovocné špízy, čokoládová fontána, no najmä originálne muffinky, cakepops a keksíky od Sweet Lucy, ktorá na svojej facebookovej stránke napísala takéto milé slová ,,Tento víkend boli sladkosti od Sweet Lucy súčasťou originálnej a krásnej svadby v luxusnom prevedení - biela , čierna a zelená. Mix chutí ako čokoláda, mäta, citrón, mascarpone, káva boli zastúpené v cupcakes aj v lízatkách. Vďaka kreatívnej neveste bolo všetko krásne zladené do posledného detailu."
(Podotknem, že košíčky ladili s damaskovými obrusmi.)
Prvé 3 fotky sú prevzaté z Luckinej facebook page.








Keď sme pri sladkej téme, svadobnú tortu pre nás upiekla veľmi talentovaná pani Monika - monikinetorty.sk. Tortička bola 4-poschodová s príchuťami: vanilkovo-malinová, ovocná, karamelovo-nugátová, čokoládovo-čokoládová.





Nikdy nevyjde všetko na 150% a v náš deň toto pravidlo nebolo výnimkou, ale chcem si zapamätať, len tie najkrajšie chvíle, nie to, čo nevyšlo :) Tak, či onak, to najdôležitejšie je, že sme sa našli, že sme prekonali prekážky a rozhodli sme sa spolu zostať navždy. 

Pár ďalších fotiek & detailov:


















































Táto tortička, bola darček od mojej sesternice Majky & jej manžela so slovami, svadobná torta pre vinárovu dcéru. Vtipné & výstižné :)


Fotograf: Jano Horák
Miesto svadby: Art Hotel Kaštieľ Tomášov
Svadobné šaty: Wedding Avenue /Rosa Clará/
Topánky: Vivienne Westwood + Melissa
Bižutéria: Mickey London
Čelenka: Etsy: DesignByPris
Make-up: Boris Bordács
Oblek: Accord
Torta: Monikinetorty.sk
Cukrovinky: Sweet Lucy
Zákusky: Cukráreň Šagát
Kvety: Kvetinárstvo Fialka
Ohňostroj: Medveď Ohňostroje
Harfistka: Adriana Antalová
Kapela: Melody
DJ + nasvietenie: Fun Day 

13 komentárov:

  1. Úžasné! Originálne, nápadité, proste wau! Prajem veľa šťastia a lásky. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak tomuto hovorim dokonala romanticka svadba... vsetko nadherne, originalne a krasne zladene... bola si nadherna nevesta, a tie saty <3 - su dokonale.nech ste spolu stastny naveky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Simonka, z celého srdca ďakujeme za milé slová <3 Mám veľkú radosť, že sa svadba páči :))

      Odstrániť
  3. pri fotkách som skoro nedýchala :) krásna svadba, po ktorej túži zrejme každá :) gratulujem!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Páni to je nádherné, já mám 3 týdny po svatbě, ale bylo to takové náročné u nás. Byla jste nádherná a svatba překrásná jako v pohádce :)

    SAGI Style

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem <3 z celého srdca za milé komplimenty! Každá svadba je náročná, ale verím, že ste si svadbu užili ako sa len dalo :)

      Odstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dobrý deň :) krásna svadba! Chcem sa spýtať, či sa nepamätáte náhodou skadiaľ ste mali tie vysoké strieborné stojany :) Zháňam také a nikde ich nenachádzam.Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Majka netusil som o tvojom blogu, dakujem ti velmi pekne za vsetko

    OdpovedaťOdstrániť