7. júna 2014
Cheescake je úžasná fajnotka počas celého roka, ale v lete akosi lepšie chutí. Taký zachladený, nie príliš sladký a pripravený z domáceho ovocia. Aspoň tento jahodový bol. Tento rok sa našim jahôdkam naozaj darí a džemu už je dosť, tak ich treba zúžitkovať.
Na korpus môžete použiť tento základný recept na cesto - nájdete tu. Ja som na tento cheescake urobila klasickú bielu piškótu, ale určite je korpus chutnejší a lepší ten, na ktorý som poslala link v predchádzajúcej vete.
Na jahodovú plnku potrebujeme:
250 ml šľahačkovej smotany
75 g práškového cukru
300g ricotty
100- 150g jahôd
stužovač šľahačky
1 ČL vanilkovej esencie
V prvom rade vyšľaháme smotanu za pomoci smetafixu na tuhú šľahačku.
Pár jahôd si odložíme na ozdobu a ostatné rozmixujeme. V miske si s vareškou rozmiešame ricotu s cukrom a esenciou. Keď je všetko dôkladne premiešané, vmiešame rozmixované jahody a nakoniec jemne vmiešame šľahačku.
Cesto, ktoré máme už hotové (a vychladnuté!) si vložíme do tortovej formy a po celom obvode naukladáme prekrojené jahody. Navrstvíme jahodovú plnku. Vrch ozdobíme podľa vlastnej predstavy. Ja som posypala hoblinkami z bielej čokolády a nakoniec dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín, kým cheesecake stuhne.
Na korpus môžete použiť tento základný recept na cesto - nájdete tu. Ja som na tento cheescake urobila klasickú bielu piškótu, ale určite je korpus chutnejší a lepší ten, na ktorý som poslala link v predchádzajúcej vete.
Na jahodovú plnku potrebujeme:
250 ml šľahačkovej smotany
75 g práškového cukru
300g ricotty
100- 150g jahôd
stužovač šľahačky
1 ČL vanilkovej esencie
V prvom rade vyšľaháme smotanu za pomoci smetafixu na tuhú šľahačku.
Pár jahôd si odložíme na ozdobu a ostatné rozmixujeme. V miske si s vareškou rozmiešame ricotu s cukrom a esenciou. Keď je všetko dôkladne premiešané, vmiešame rozmixované jahody a nakoniec jemne vmiešame šľahačku.
Cesto, ktoré máme už hotové (a vychladnuté!) si vložíme do tortovej formy a po celom obvode naukladáme prekrojené jahody. Navrstvíme jahodovú plnku. Vrch ozdobíme podľa vlastnej predstavy. Ja som posypala hoblinkami z bielej čokolády a nakoniec dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín, kým cheesecake stuhne.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Už je na čase vybrať si dobrý recept na vianočný punč! Zima je vonku poriadna a nič Vás nezohreje lepšie ako sladučký vianočný punč - samo...
-
V posledných dňoch ulietam na vintage nábytku. Prezerám si ho doslova hodiny, no priznám sa, že momentálne som najviac očarená vintage toale...
-
Inšpirujte sa týmito jarnými dekoráciami vo vidieckom štýle, ktoré preberú váš príbytok zo zimného spánku a zavanú sviežosť jari priamo do v...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
-
Keďže tu máme sviatky, teda i večierkové obdobie, obdobie, kedy sa rodina stretáva a užíva si prítomnosť jeden druhého. Kedy vytiahnuť...




čoskoro pridám recept aj na osviežujúci citrónový cheesecake :)
OdpovedaťOdstrániťJá ho snad ještě nikdy neměla!
OdpovedaťOdstrániť