20. augusta 2015
V lete mám najradšej ľahké zákusky, nie priveľmi sladké a ani veľmi krémové. Táto tortička je maximálne jednoduchá a vďaka krásnemu ovociu aj atraktívna - takže sa pri jej ozdobovaní nemusím extra snažiť, no hlavne sa mi netrasú ruky :)
Potrebujeme 2 čokoládové korpusy.
Na jeden korpus potrebujeme:
Potrebujeme 2 čokoládové korpusy.
Na jeden korpus potrebujeme:
- 4 vajcia
- 4 PL múky
- 1 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- 4 PL cukru
- 2 PL vody
- 1 PL oleja
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky dôkladne vyšľaháme s cukrom a vodou.
Následne pridáme olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej masy.
Pečieme cca 10 - 14 minút pri teplote 200°C.
. . .
Na krém potrebujeme:
- 250g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2-3 PL (kopcom) práškového cukru
- smetafix
Postup:
Smotanu a smetafix vložíme do misky a vyšľaháme hustú šľahačku.
Mascarpone zmixujeme s cukrom, aby sme nemali hrudky.
Smotanu zľahka vmiešame do vyšľahaného mascarpone krému.
. . .
Na ozdobenie potrebujeme:
- práškový cukor
- ovocie (ja som použila jahody, maliny, čučoriedky a ríbezle)
. . .
Keď máme korpusy upečené a vychladnuté, tak jeden položíme na podnos/tácku a nanesieme naň hrubú vrstvu mascarpone krému. Snažíme sa rovnomerne rozotrieť. Môžeme pridať aj ovocie. Ja som dala zopár čučoriedok.
Na krém položíme druhý korpus, môžeme cez sitko poprášiť práškovým cukrom a na vrch naukladáme ovocie podľa chuti, podľa nálady :)
xoxo
Majka
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode. POTREB...
-
Neviem ako vy, no ja som vždy s hviezdičkami v očiach sledovala americké filmy, v ktorých boli domy, sídla a v nich sedenia pod oknami. Je t...
-
Originálne a s troškou trpezlivosti aj ľahko vyrobiteľné vianočné ozdôbky, ktoré svojim materiálom určite garantujú originalitu. Nasledujúc...
-
Keď sa dni skracujú a večery sú čoraz dlhšie, prichádza viac času na tvorenie. V tomto počasí si to väčšinou deti príliš dlho vonku neužijú...
-
Nápady na tvorenie s cestovinami, nie nebudeme ich jesť - aspoň tentokrát. Vianoce nie sú len o jedení, ale hlavne o príjemných momentoch, ...
-
Recept na jednoduchý jahodovo-rebarborový koláč. Na cesto potrebujeme: 4 šálky polohrubej múky 1 čajovú lyžičku soli 4 polievko...




mňam! hneď by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťto sa teším :)
OdstrániťSkuste vymeniť slahacku so smerafixom za kyslú smotanu + vanilkovy lusk, ta smotana to tak osviezi ��
OdstrániťVďaka za skvelý tip :)
Odstrániť