20. augusta 2015

Dňa 22:40 by Mária Pavlačková Horváthová v , , , , ,    4 komentáre
V lete mám najradšej ľahké zákusky, nie priveľmi sladké a ani veľmi krémové. Táto tortička je maximálne jednoduchá a vďaka krásnemu ovociu aj atraktívna - takže sa pri jej ozdobovaní nemusím extra snažiť, no hlavne sa mi netrasú ruky :)



Potrebujeme 2 čokoládové korpusy.
Na jeden korpus potrebujeme:
  • 4 vajcia
  • 4 PL múky
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 4 PL cukru
  • 2 PL vody
  • 1 PL oleja
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky dôkladne vyšľaháme s cukrom a vodou. 
Následne pridáme olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej masy.
Pečieme cca 10 - 14 minút pri teplote 200°C.
. . .
Na krém potrebujeme: 
  • 250g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2-3 PL (kopcom) práškového cukru
  • smetafix
Postup:
Smotanu a smetafix vložíme do misky a vyšľaháme hustú šľahačku.
Mascarpone zmixujeme s cukrom, aby sme nemali hrudky.
Smotanu zľahka vmiešame do vyšľahaného mascarpone krému.
. . .
Na ozdobenie potrebujeme:
  • práškový cukor
  • ovocie (ja som použila jahody, maliny, čučoriedky a ríbezle)
. . .
Keď máme korpusy upečené a vychladnuté, tak jeden položíme na podnos/tácku a nanesieme naň hrubú vrstvu mascarpone krému. Snažíme sa rovnomerne rozotrieť. Môžeme pridať aj ovocie. Ja som dala zopár čučoriedok. 
Na krém položíme druhý korpus, môžeme cez sitko poprášiť práškovým cukrom a na vrch naukladáme ovocie podľa chuti, podľa nálady :)




xoxo
Majka


Reakcie:

4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Skuste vymeniť slahacku so smerafixom za kyslú smotanu + vanilkovy lusk, ta smotana to tak osviezi ��

      Odstrániť