20. augusta 2015
V lete mám najradšej ľahké zákusky, nie priveľmi sladké a ani veľmi krémové. Táto tortička je maximálne jednoduchá a vďaka krásnemu ovociu aj atraktívna - takže sa pri jej ozdobovaní nemusím extra snažiť, no hlavne sa mi netrasú ruky :)
Potrebujeme 2 čokoládové korpusy.
Na jeden korpus potrebujeme:
Potrebujeme 2 čokoládové korpusy.
Na jeden korpus potrebujeme:
- 4 vajcia
- 4 PL múky
- 1 PL kakaa
- 1 ČL prášku do pečiva
- 4 PL cukru
- 2 PL vody
- 1 PL oleja
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky dôkladne vyšľaháme s cukrom a vodou.
Následne pridáme olej, múku, prášok do pečiva a kakao.
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej masy.
Pečieme cca 10 - 14 minút pri teplote 200°C.
. . .
Na krém potrebujeme:
- 250g mascarpone
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2-3 PL (kopcom) práškového cukru
- smetafix
Postup:
Smotanu a smetafix vložíme do misky a vyšľaháme hustú šľahačku.
Mascarpone zmixujeme s cukrom, aby sme nemali hrudky.
Smotanu zľahka vmiešame do vyšľahaného mascarpone krému.
. . .
Na ozdobenie potrebujeme:
- práškový cukor
- ovocie (ja som použila jahody, maliny, čučoriedky a ríbezle)
. . .
Keď máme korpusy upečené a vychladnuté, tak jeden položíme na podnos/tácku a nanesieme naň hrubú vrstvu mascarpone krému. Snažíme sa rovnomerne rozotrieť. Môžeme pridať aj ovocie. Ja som dala zopár čučoriedok.
Na krém položíme druhý korpus, môžeme cez sitko poprášiť práškovým cukrom a na vrch naukladáme ovocie podľa chuti, podľa nálady :)
xoxo
Majka
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá p...
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Vyrobte si doma vlastné, originálne ozdoby či už na Váš stromček, do rôznych dekorácií, do adventných vencov... Tieto ozdoby Vám budú navyš...
-
Keď sa dni skracujú a večery sú čoraz dlhšie, prichádza viac času na tvorenie. V tomto počasí si to väčšinou deti príliš dlho vonku neužijú...
-
K Vianociam neodmysliteľne patrí aj tropické ovocie. Mne osobne, asi najviac chutí ananás a kokos. Takže, keď som sa dostala k tomuto ...
mňam! hneď by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťto sa teším :)
OdstrániťSkuste vymeniť slahacku so smerafixom za kyslú smotanu + vanilkovy lusk, ta smotana to tak osviezi ��
OdstrániťVďaka za skvelý tip :)
Odstrániť