19. januára 2014

Dňa 21:57 by Unknown v    1 komentár
Poznáte to, niekam sa ponáhľate a chcete si dať tie náušnice, ktoré ste si kúpili minulý rok na dovolenke...no príde vám pod ruku 10 iných náušníc, len nie tá, ktorú hľadáte. Nie ste jediná! My ženy máme tendenciu nakupovať, niekto je zameraný na pančušky, niekto na topánky, niekto na kabelky, niekto na bižutériu....a niektoré na všetko ;) Je na čase naštartovať naše kreatívne ručičky a kreatívne myslenie a dať dokopy nejaký dobrý organizátor na bižutériu.

1. FOTO RÁMIK
- stačí foto rámik (veľkosť podľa potreby), sieťka/krajka/čipka.
Foto rámik si môžete nafarbiť podľa vlastnej fantázie a zo zadnej strany naň upevnite buď sieťku alebo čipku, na ktorú môžete vešať náušnice. Kľudne použite tepelnú lepidlovú pištol, klinčeky...




2. NESMRTEĽNÁ KORKOVÁ TABUĽKA 
- opäť, veľkosť tabuľky použite podľa potreby. 
Máme tu 2 varianty: Variantu prvú, pre tie viac tvorivejšie. Nafarbite celú tabuľku podkladovou farbou. Keď je farba dôkladne suchá, nalepte na tabuľku lepiacou páskou vzory a nafarbite druhou farbou. Po zaschnutí lepiacu pásku odstráňte a wualá umelecké dielo je na svete ;) Už len napichať nejaké špendlíčky, kľudne aj nejaké ozdobné, ako napr. s kryštálikmi, perličkami... a zaveste si bižutku.


Variante druhá je určená pre tie "pohodlnejšie", ktorým sa nechce babrať s farbením. Stačí Vám dlhá retiazka s očkami, ktorú napr. kúpite aj tu, s klieštikmi ju rozdelíte na rovnaké časti a prišpendlíte na korkovú nástenku. A nezabudnite navešať náušničky ;) 

3. Z PRÍBORNÍKA ORGANIZÉR
- ktorý môžete zavesiť aj stenu, alebo položiť do poličky - príborník nafarbíme (ak chceme), pribijeme klinčeky a zavesíme bižutériu - aké ľahké, však?!

4. STARÉ HRABLE
- nemusíte nimi len hrabať lístie, ale kovovú časť z nich môžete použiť aj ako originálny organizér na vaše náhrdelníky, náramky...

5. ĽADOVÝ ORGANIZÉR 
Ak máte ešte nejaké miesto v šuplíku, tak toto je hotové hneď a aj bez roboty!
Plastovú nádobu na výrobu ľadu položte do šuplíka/alebo aj na poličku (to je predsa na vás) a do "priečinkov" poukladajte bižutku.
Ak máte šuplík príliš veľký, a bojíte sa, že vám to tam bude lietať pri otváraní a zatváraní, tak nalepte umelú nádobu na výrobu ľadových kociek na gumennú podložku/ tenkú drevenú dosku a vložte do šuplíka.

6. ČAJOVÝ ORGANIZÉR
Tento nápad tiež patrí k tým šuplíkovým :) Postupovať treba tak isto ako pri predchádzajúcom tipe, akurát namiesto nádob na ľad použijeme babičkinu čajovú súpravu - samozrejme, iba ak nám to dovolí! :)

7. ŠPIRÁLA
Prichádza na rad niečo, pre tie, ktoré sa chcú potrápiť najviac. Potrebujeme pevný, hrubý drôt, ktorý budeme ohýbať do špirále. Túto špirálu môžeme buď zavesiť, alebo pre ňu urobiť stojan (ťažší a pevný) a položíme na poličku/stolík.. No, ešte nekončíme! Potrebujeme na celú špirálu obmotať retiazku buď takú ako sa kedysi dávala na stromček - malá guličková reťaz (ako aj na obrázku), alebo siahnite po kovovej retiazke, ktorú kúpite napríklad tu. Na vrchu prilepíme buď lepiacou pištoľou alebo nejakým dobrým lepidlom a postupne obmotávame, sem tam môžeme retiazku prilepiť, aby sa nám po čase neposúvala hore-dole a obmotáme špirálu až do konca, kde retiazku opäť prilepíme. A už vešiame bižutériu. Hotovo :) 

ĎALŠIE INŠPIRÁCIE & NÁPADY:






1 komentár:

  1. Já jsem dostala k Vánocům takovou malou šperkovnici, takže konečně mám něco na takové ty maličkosti :) A tohle jsou moc super nápady! :)

    OdpovedaťOdstrániť