4. novembra 2013


 
Kto by odolal perfektnosti kvetov, ktoré sú potešením nielen pre oko, nos, ale aj pre srdce. Kvety sú 100%-ná romantika - čo samozrejme nie je žiadne prekvapenie, keďže odjakživa kráčajú so svadbou ruka v ruke. Kvety môžete použiť na výzdobu kostola, miesta hostiny, na ozdobenie odevov, vlasov alebo aj torty.. No, kde začať, keď je toľko nespočetných možností? Aké kvety vybrať? V prvom rade by ste sa mali riadiť tým, čo sa vám páči, vyberte si svoje obľúbené kvietky, ktoré sa vám páčia odjakživa, alebo, ktoré majú pre vás špeciálny význam. Nepochybne, to najdôležitejšie je nájsť toho správneho floristu. Pamätajte však, že je jedno, ktorý typ kvetov si vyberiete, pretože to bude nádherné - to je podstata kvetov, všakže?

Pri výbere treba zohľadniť tieto aspekty:
1. trvácnosť:
ak plánujete svadbu počas horúcich mesiacov, vyhýbajte sa kvetom, ktoré ľahko zvädnú, to sú napr. gardénie, konvalinky, tulipány alebo divé maky. 
2. originalita: 
ruže, karafiáty a gladioly sú typické svadobné kvety. Nechcem tým povedať, aby ste sa im vyhli, ale práve naopak, aby ste ich skúsili skombinovať s menej typickými, alebo netypickými svadobnými kvetmi a dosiahli super unikátny vzhľad.
3. farba: 
vyberajte kvety, ktoré sa farebne hodia k vašej svadobnej výzdobe.
4. vôňa: 
v prípade, že ste nepostrehli, niektoré kvety majú príliš silnú vôňu. Samozrejme, že je to jeden z dôvodov, prečo ich všetci milujú, ale treba zvážiť či príliš silná vôňa bude vhodná práve pre vašu svadbu. (Berte do úvahy vetranie, alebo hostí, ktorí majú alergiu na určitý typ kvetov.) Radšej stavte na jemne voňajúce kvietky.
5.dostupnosť: 
určite by ste mali staviť na miestne kvety, ktoré netreba dovážať. V prvom rade, potrebujete, aby boli kvety čerstvé - čo znamená extra krásne. Na druhej strane budú ľahšie k dispozícií - čo znamená viac kvetov za menej peňazí. Skúste urobiť gro vašich kytíc a aranžmánov z kvetov, ktoré sú ľahko dostupné, a prípadne ich obohatiť kvetmi, ktoré by boli privezené z väčšej vzdialenosti.



VÝZNAM KVETOV

Ak ste sentimentálna nevesta, možno sa budete rozhovať aké kvety zvoliť podľa toho, čo znamenajú. Tu je pár významov typických svadobných kvetov:

Veternica /Anemone/: očakávanie

Baby´s Wreath: nevinnosť

Kala: veľkolepá krása

Kamélia: perfektná roztomilosť

Karafiát: odvaha (ružový), láska (červený), talent (biely)

Chryzantéma: bohatstvo, hojnosť, pravda

Sedmokráska: podeľ sa o svoje pocity

Frézia: nevinnosť

Gardénia: čistota, radosť

Gerbera: krása

Iris: dôvera, múdrosť

Orgován: prvá láska

Ľalia: pravda, česť
Konvalinka: šťastie

Magnólia: láska k prírode

Orchidea:  láska, krása

Ruža: láska

Stefanotis: šťastie v manželstve

Slnečnica: úcta

Tulipán: láska, vášeň

+ Vedeli ste?: Kytica, ktorú nesie nevesta je symbolom plodnosti a štedrosti.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára