9. novembra 2012

Z každej strany sa na nás valia skratky DIY (Do It Yourself) - určite už viete, že je to z angličtiny a znamená to: "Urob si sám". Ide vlastne o tutoriály, čiže návody ako si vyrobiť doma, napr. bižutériu, oblečenie, brošne a milión ďalších vecí. Ja som našla tiež pár pekných tutoriálov s vianočnou tematikou a rozhodla som sa, že ich dám na svoj blog. Takže začínam s "dreveným stromčekom", ktorý môže vonkajšou ale i vnútornou dekoráciou. Myslím, že je to roztomilé, originálne a hlavne jednoduché na výrobu! 

Takže čo budeme potrebovať??
1. Latky - celkovo 9 kusov: jednu dlhú, ktorá bude základňa, 1. menšiu, ktorá bude pôsobiť ako peň a 7 latiek ktoré budú od najväčšej po najmenšiu. (pozri obrázok a všetko bude jasnejšie)

2. Bielu, čiernu a hnedú a žltú akrylovú farbu

3. klince a kladivo



Postup:
1.V prvom rade natrieme 8 latiek na bielo a jednu (tú, úplne spodnú, ktorá bude vytvárať peň) natrieme na hnedo. Necháme na pár minút uschnúť. 


2. Potom na vrchnú latku (najmenšiu) nakreslíme žltou farbou hviezdu a na zvyšné napíšeme slová podľa obrázka (môžete použiť aj iný vianočný text) Text, ktorý je použitý na tomto stromčeku je z vianočnej piesne, ktorá má názov White Christmas, vypočuť si ju môžte tu-> WHITE CHRISTMAS  



3. Ako si môžte všimnúť každé slovo je napísané trochu iným písmom (môžte to tak urobiť aj nemusíte). Ak sa bojíte, že to nenapíšete tak dokonale a pekne ako je to na tomto stromčeku, tak to vyriešte takto: vo Worde si napíšte slová, upravte ich tak ako chcete aby vyzerali a vytlačte a potom ich jednoducho prekopírujte na latky. Obtiahnite čiernou akrylovou farbou.


4. Keď nám text uschol, tak niektoré rohy latiek ošmirgľujeme a zaoblíme, aby sme dosiahli vintage štýl.

5. Všetky krátke latky pribijeme na dlhú latku.




A teraz už len ostáva umiestniť dekoráciu na pekné viditeľné miesto :)



...

Ďalšie varianty dreveného vianočného stromčeka:








0 komentárov:

Zverejnenie komentára