14. mája 2012

Tento jednoduchý piškótový dezert zvládne každý! Tortička je nepečená, ale za to veľmi chutná!



POTREBUJEME:
- dlhé piškóty
- 3 mascarpone (dá sa kúpiť v Tescu alebo Lidli)
- 750 ml smotany na šľahanie
- 3-4 smetafixy
- cukor (podľa chuti)
- čerstvé jahody
- ovocie na ozdobu (ja som použila čučoriedky, maliny a jahodu:)
- želatínu v prášku

POSTUP
1.  Zoberieme tortovú formu (ja som použila formu s priemerom cca 26 cm), na dno nalámeme dlhé piškóty na menšie kúsky.
2. Elektrickým mixérom vyšľaháme smotanu na šľahanie so smetafixom a cukrom, cieľom je dosiahnuť čo najhustejšiu šľahačku. Keď je šľahačka dosť hustá vmiešame mascarpone.
3. Tortovú formu vyložíme dlhými piškótami. Ak vám piškóty padajú, tak si pomáhajte krémom.
4. Keď máte formu vyloženú piškótami tak teraz navrstvite asi polovicu krému do formy. Rovnomerne rozotrite.
5. Na krém poukladajte jahody nakrájané na plátky a pridajte vrstvu nalámaných piškót a na piškóty pridajte zbytok krému. Rozotrite.
6. Na úplný vrch torty poukladajte ovocie a zalejte želatínou (ktorú si pripravíte podľa návodu).
7. Dáme na niekoľko hodín do chladničky.

Potom už len servírujeme a vychutnávame si letnú tortičku plnú osviežujúcej chuti!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára