31. januára 2014

Dňa 18:39 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre
Aj obyčajné a bežné jedlo môžeme pripraviť vo valentínskom duchu. Stačí trochu predstavivosti a raz-dva vykúzlite zamilovanú večeru pre vás a vašu lásku. Dúfam, že nasledovné dobroty vás dostatočne inšpirujú a že pomocou nich vyjadríte to, čo vyjadriť chcete :)


Nemusíme byť vychýrený cukrári, aby sme zvládli tento recept. Kľúčovým prvkom sú čokoládové srdiečka, ktoré kúpite v bežnom obchode (napr. Milka dezert). Napečieme sušienky, ktoré máme radi a ešte kým sú teplé naukladáme na ne čokoládové srdiečka a necháme vychladnúť :)

Aký by to bol Valentín bez jahôd? Asi ako zime bez snehu... A ak tie jahody ešte namočíme do čokolády a ozdobíme polevou.. mmm, dobrota je na svete!

 Aj taká krémová polievka môže byť razom valentínska. Stačí ak z toastového chlebu vyrežeme srdiečka a dáme ich do rúry aspoň na 13 minút usušiť a pripiecť. Srdiečka položíme na teplú polievku tesne pred podávaním :)

 Ak začínate valentínovať už ráno, tak super tip na raňajky je aj takto naservírovaná parka.

Tie, ktoré radi zdobíte na vianoce perníčky sa môžete pustiť aj do zdobenia maslových sušienok :)

Jahodové koláčiky z lístkového cesta pripravíte rýchlo.

Neviem či máte radi "brownies" (ja veľmi), ale toto je veľmi úžasná valentínska alternatíva. Stačí ak pridáme m&m lentilky ružovej a červenej farby. Mňam!

Kto by nemiloval muffiny?! Muffiny ozdobte krémom a ten posypte ozdobnými srdiečkami.

PIZZA! Kto by ju nemiloval?! Prečo sa jej na Valentína vzdať ak ju vaša polovička má tak rada? Stačí cesto vyformovať do srdiečka, trošku sa pohrať s ingredienciami a na svete je pizza srdce :)

Ďalšia muffinkovská alternatíva. Krém dáme do vnútra!

Opäť raňajková varianta. Volské "srdce" zapečené v chlebe. Formičkou vykrojíme v toastovom chlebe srdce. Položíme ho na panvicu (najlepšie teflónovú) a opatrne do toho srdca pridáme vajíčko a necháme to na miernom ohni pomaly piecť.

Ach tie jahody.. Čo by sme bez nich 14. 2. aj robili? Na tento super jednoduchý recept potrebujeme najmä tie jahody - nakrájame ich na plátky a vytvoríme z nich také srdiečka. Na toastový chlieb (alebo iné pečivo, môže byť aj sladkasté) natrieme bielu nutelu (bežne ju dostať kúpiť v supermarketoch) a naukladáme jahodové srdiečka :) Hotovo!

Chutného Valentína všetkým!

Dňa 17:41 by Unknown v , ,    1 komentár
Či už máte päť párov topánok alebo päťdesiat (alebo aj viac),  tak organizácia je veľmi dôležitá.mám pre vás niekoľko tipov ako svoju zbierku zorganizovať a uskladniť. Keďže nikdy nemôžeme odolať kúpe nových topánok (či už lodičiek, sandálok, balerínok...) tak organizácia je pre nás veľmi dôležitá. Tu je pár tipov ako svoju obrovskú zbierku zorganizovať a uskladniť, tak, aby vyzerala prehľadne a upratane.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

24. januára 2014

Dňa 18:11 by Unknown v , ,    33 komentáre
Muffiny s kúskami bielej čokolády sú u nás doma veľmi obľúbené. Nielen deti ich zbožňujú, ale aj dospeláci... A nič nepoteší viac, ako keď vidíte, že sa bojuje o posledný kúsok, ktorý ostal na tanieri :) 
Na muffinky som "špecialistka", pečiem ich už niekoľko rokov a neviem prečo som sem nepridala ešte ani jeden recept.. No som na najlepšej ceste to napraviť! Takže hneď aj začnem :)


Na recept potrebujeme:

  • 150 gramov bielych čokoládových kúskov, ja som použila tieto
  • 1/4 šálky kakaa
  • 125 g masla izbovej teploty
  • 4 vajíčka
  • 2 1/2 šálky polohrubej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 1/2 PL vanilkovej esencie
  • 1/2 ČL soli
  • košíčky na muffiny, ja som použila košíčky z IKEI a vyšlo mi 18 veľkých muffín.
Postup:
  • Predhrejeme rúru na 200°C a do plechu na muffiny poukladáme papierové košíčky.
  • V mixéri zmixujeme maslo s vanilkovou esenciu a vytvoríme tak vzdušnú hmotu.
  • Striedavo pridávame vajíčka a cukor. Po každom vajíčku pridáme 1/4 šálky cukru a premixujeme.
  • Pridáme kakao a poriadne vmixujeme.
  • Do mlieka pridajte prášok do pečiva a soľ a potom to pridajte do mixéra k ostatnému cestu.
  • Napokon vysypeme polohrubú múku a všetko dobre premixujeme.
  • Keď je cesto spojené a vznikla nám jednotná kaková hmota, lyžicou vmiešame 100g čokoládových kúskov.
  • Lyžicou prenášame muffinové cesto do papierových košíčkov. Mne vyšlo 18 veľkých muffín. Na vrch každej muffiny naukladáme zvyšné biele čokoládové kúsky.
  • Vložíme do rúry a pečieme 20-25 minút.
Poznámka: 
  • Ak zvolíte menšie muffinové košíčky tak ich pečte 10-15 mminút. 
  • Ak nemáte muffinový plech, môžete košíčky s cestom naukladať aj na obyčajný plech, ale tvar muffiniek nebude taký pekný. Ako alternatívu môžete použiť aj silikónové formičky na muffiny.



.....
GIVEAWAY
AK SA VÁM RECEPT PÁČI, tak zanechajte pod týmto článkom komentár a pripíšte svoj email.
Jeden/jedna z vás dostane odo mňa 
- balíček bielych čokoládových kúskov,
- vanilkovú esenciu
a môže si tak upiecť tieto muffinky doma.
KOMENTUJTE do 31. 1. 2014


NÁHODNE SOM VYŽREBOVALA ČÍSLO 23 a 23. komentár napísala
SIMONKA BARTOŠOVÁ.
Gratulujem a ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili :)

19. januára 2014

Dňa 21:57 by Unknown v    1 komentár
Poznáte to, niekam sa ponáhľate a chcete si dať tie náušnice, ktoré ste si kúpili minulý rok na dovolenke...no príde vám pod ruku 10 iných náušníc, len nie tá, ktorú hľadáte. Nie ste jediná! My ženy máme tendenciu nakupovať, niekto je zameraný na pančušky, niekto na topánky, niekto na kabelky, niekto na bižutériu....a niektoré na všetko ;) Je na čase naštartovať naše kreatívne ručičky a kreatívne myslenie a dať dokopy nejaký dobrý organizátor na bižutériu.

1. FOTO RÁMIK
- stačí foto rámik (veľkosť podľa potreby), sieťka/krajka/čipka.
Foto rámik si môžete nafarbiť podľa vlastnej fantázie a zo zadnej strany naň upevnite buď sieťku alebo čipku, na ktorú môžete vešať náušnice. Kľudne použite tepelnú lepidlovú pištol, klinčeky...




2. NESMRTEĽNÁ KORKOVÁ TABUĽKA 
- opäť, veľkosť tabuľky použite podľa potreby. 
Máme tu 2 varianty: Variantu prvú, pre tie viac tvorivejšie. Nafarbite celú tabuľku podkladovou farbou. Keď je farba dôkladne suchá, nalepte na tabuľku lepiacou páskou vzory a nafarbite druhou farbou. Po zaschnutí lepiacu pásku odstráňte a wualá umelecké dielo je na svete ;) Už len napichať nejaké špendlíčky, kľudne aj nejaké ozdobné, ako napr. s kryštálikmi, perličkami... a zaveste si bižutku.


Variante druhá je určená pre tie "pohodlnejšie", ktorým sa nechce babrať s farbením. Stačí Vám dlhá retiazka s očkami, ktorú napr. kúpite aj tu, s klieštikmi ju rozdelíte na rovnaké časti a prišpendlíte na korkovú nástenku. A nezabudnite navešať náušničky ;) 

3. Z PRÍBORNÍKA ORGANIZÉR
- ktorý môžete zavesiť aj stenu, alebo položiť do poličky - príborník nafarbíme (ak chceme), pribijeme klinčeky a zavesíme bižutériu - aké ľahké, však?!

4. STARÉ HRABLE
- nemusíte nimi len hrabať lístie, ale kovovú časť z nich môžete použiť aj ako originálny organizér na vaše náhrdelníky, náramky...

5. ĽADOVÝ ORGANIZÉR 
Ak máte ešte nejaké miesto v šuplíku, tak toto je hotové hneď a aj bez roboty!
Plastovú nádobu na výrobu ľadu položte do šuplíka/alebo aj na poličku (to je predsa na vás) a do "priečinkov" poukladajte bižutku.
Ak máte šuplík príliš veľký, a bojíte sa, že vám to tam bude lietať pri otváraní a zatváraní, tak nalepte umelú nádobu na výrobu ľadových kociek na gumennú podložku/ tenkú drevenú dosku a vložte do šuplíka.

6. ČAJOVÝ ORGANIZÉR
Tento nápad tiež patrí k tým šuplíkovým :) Postupovať treba tak isto ako pri predchádzajúcom tipe, akurát namiesto nádob na ľad použijeme babičkinu čajovú súpravu - samozrejme, iba ak nám to dovolí! :)

7. ŠPIRÁLA
Prichádza na rad niečo, pre tie, ktoré sa chcú potrápiť najviac. Potrebujeme pevný, hrubý drôt, ktorý budeme ohýbať do špirále. Túto špirálu môžeme buď zavesiť, alebo pre ňu urobiť stojan (ťažší a pevný) a položíme na poličku/stolík.. No, ešte nekončíme! Potrebujeme na celú špirálu obmotať retiazku buď takú ako sa kedysi dávala na stromček - malá guličková reťaz (ako aj na obrázku), alebo siahnite po kovovej retiazke, ktorú kúpite napríklad tu. Na vrchu prilepíme buď lepiacou pištoľou alebo nejakým dobrým lepidlom a postupne obmotávame, sem tam môžeme retiazku prilepiť, aby sa nám po čase neposúvala hore-dole a obmotáme špirálu až do konca, kde retiazku opäť prilepíme. A už vešiame bižutériu. Hotovo :) 

ĎALŠIE INŠPIRÁCIE & NÁPADY:






18. januára 2014

Dňa 14:34 by Unknown v ,    6 komentáre
Je na čase ukázať pleti kto je tu šéf! Túto masku si ľahko pripravíte z ingrediencií, ktoré sa nájdu asi v každej kuchyni.
Masku používajte 3x do týždňa pre dosiahnutie optimálnych výsledkov:
- zníženie nerovnomerných odtieňov pleti,
- zníženie jazvičiek po akné,
- zmenšenie veľkosti pórov.



Pamätajte však, že táto maska pracuje postupne, takže nečakajte že cez noc bude vaša pleť dokonalá! Treba ju aplikovať na tvár minimálne 2x do týždňa a po krátkom čase sa dostaví veľké zlepšenie vašej pleti.
Dôslednou aplikáciou budú škvrnky na pleti zosvetlené, jazvy a jemné vrásky redukované, maska pomôže vašej pleti žiariť a vyzerať zdravo. Navyše maska krásne vonia, je osviežujúca a zanechá pleť jemnú a hebkú.

NA MASKU POTREBUJEME:

  • 1/2 ČL škorice
  • 1/2 ČL muškátové orecha
  • 1 ČL medu
  • 2 ČL citrónovej šťavy
Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme tak stredne hustú pastu. Aplikujeme na tvár a necháme pôsobiť 20-30 minút.  Masku zmyte vlažnou vodou.
Poznámka: ak máte príliš citlivú pleť vynechajte citrón a pridajte o 1 ČL viac medu.



Aké účinky majú ingrediencie použité v maske?

ŠKORICA

má anitimikrobiálnu aktivitu, čo znamená, že pomáha znížiť riziko ochorení spôsobenými baktériami
obsahuje rad silných antioxidačných zlúčenín, teda pomáha zabraňovať predčasnému zničeniu zdravých buniek v tele a na koži

MUŠKÁTOVÝ ORECH

je protizápalový, pomáha redukovať jazvy po akné
od staroveku sa používa pri liečení rôznych kožných ochorení a ekzémov
 je bohatý na vitamíny B-komplex, vrátane vitamínu C, kyseliny listovej, riboflavínu, niacínu, vitamínu A
 obsahuje veľa flavonoidov a antioxidantov

MED

 je antibakteriálne a protiplesňové činidlo
 pomáha dezinfikovať a urýchliť proces hojenia akné
nasáva nečistoty a pomáha detoxikovať pokožku
je nabitý antioxidantmi, ktoré pomôžu obnoviť poškodenia pleti a jemné vrásky
je neuveriteľne hydratačný a zanechá pleť čistú a jemnú 

CITRÓN

je nabitý vitamínom C
v pokožke buduje kolagén, ktorý je potrebný k udržaniu pevnej a mladej pleti 
pomáha pri zosvetľovaní škvŕn 
zjednocuje tón pleti
rozžiari pleť tým, že pri čistení preniká až do pórov
po použití citróna bude vaša pleť fotosenzitívna, preto, ak sa chystáte na slnko určite použite opaľovací krém, alebo citrón z receptu jednoducho vynechajte.