29. júna 2014

Dňa 22:56 by Unknown v , , ,    2 komentáre
Zbožňujem miešané nápoje, hlavne ak nie sú zbytočne komplikované... pretože niekedy je aj ťažké zohnať niektoré typy alkoholu a rôznych sirupov. A najmä, ak neviete ako to dopadne... Dnes som mala čas a tak som trochu experimentovala opäť a vymyslela som si vlastný long drink.

Tak začneme hneď s receptom. Ja som si najskôr pripravila melónovú limonádu, ktorú som dala chladiť. Takže aj deti budú mať radosť z prípravy tohto nápoja. Ak chcete vyrobiť limonádu len na 1, či 2 drinky, tak jednoducho dajte menej melónu a menej vody ;)

Potrebujeme:

  • cca 300g červeného vodového melónu
  • 1,7 l vody
  • BOLS Tripple Sec Pomarančový >takto vyzerá<
  • limetku
    + ponorný mixér 
V prvom rade pripravíme limonádu, "najzložitejšia" časť receptu ;) Odstránime šupu z melónu, ten nakrájame na menšie kocky (pásiky, čokoľvek) a rozmixujeme ponorným mixérom - ak vás mixér neposlúchla, pridajte kľudne 1-2 dcl vody a skúste zmixovať tak. Rozmixovanú masu vlejeme do veľkého džbánu a dopustíme 1,7l vody a odložíme na pár hodín do chladničky. (Alebo môžeme podávať ihneď, pridaním pár kociek ľadu.)

A ideme pripraviť YOU & ME long drink; do pohára vložíme niekoľko kociek ľadu a pridáme 40ml BOLSu. Ten zalejeme melónovou limonádou a pridáme pár kvapiek šťavy z limetky. Pohár môžeme tiež ozdobiť limetkou..




2 komentáre: