30. septembra 2013


Na svadobné torty sa v posledných rokoch kladie stále väčší dôraz. Torta by mala odrážať jedinečnosť dvoch ľudí, ktorí sa rozhodli spojiť svoje životy.. Minimálne by však mala ladiť so svadobnou výzdobou, pretože často je torta v podstate aj dekoráciou na svadbe. Dnes som prešla stovky fotiek svadobných tort a vybrala som pre Vás tých 16 najskvostnejších - tu neexistuje víťaz, pretože každá torta je jedinečná. Myslím, že po prezretí týchto fotiek sa budú slinky zbiehať aj Vám :)



















Viac ako 190 ďalších svadobných tort NÁJDETE TU.

.....


ZDROJE: 12345678910111213141516

28. septembra 2013

Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný večer. Taktiež, ak máte deti, urobte pre nich a ich spolužiakov, kamarátov Halloweensky večierok. Garantujeme, že s týmto jedlom určite zabodujete a navyše vás prekvapí jeho ľahká príprava!

1. Múmie
Upečieme slané cesto, ktoré potrieme kečupom /paradajkovou omáčkou/, môžeme pridať i šunku... Všetko skryjeme pod "obväzovú" vrstvu. Ako oči použijeme krúžky čiernych olív. Potom zoberieme syr v črievku a urobíme múmií vrstvu obväzu.

2. Pavúk na vajci
Uvarte vajíčka, prekrojte na polovice. Z čiernych olív urobte pavúka.

3. Jablkový upír
Jabĺčka napichnite na plastové paličky. V malom hrnci si upáľte karamel. Jablká namočte do karamelu. Keď karamel stuhne, vyrežte pusu. Z bielych marshmallov cukríkov vyrežte zuby. Zuby pomocou karamelu nalepte do "úst" jablka.

4. Vystrašený jahodový duch
Jahody namočte do bielej čokolády. Hnedú čokoládu dajte do cukrárenského vrecka /príp. tuby/ a namaľujte vystrašený výraz. 

5. Pudingový hrob
Na sušienku napíšte pustenou čokoládou RIP. Podľa návodu uvarte čokoládový puding. Na puding nasypte namrvenú /nastrúhanú/ čokoládu a zapichnite keksík ako náhrobný kameň.. 

6. Strašidelná paprika
Z oranžovej papriky odrežte vrch a vyrežte "tvár tekvice". Uvarte špagety, ktoré zmiešajte s kečupom a naplňte paprikové tekvice.

7. Sendvičový duch
Rozrežte žemľu, naplňte mäsom alebo obložte šunkou a na vrch položte plátkový syr, do ktorého najskôr vyrežte tvár.

8. Krvavý nápoj
Potrebujete gumenú rukavicu. Do prstov rukavice napusťte vodu a dajte zamraziť. Potom nalejte džús červenej farby /napr. brusnicový/ a opäť dajte do mrazničky. Keď stuhne i džús, dolejte opäť vodou a dajte zamraziť. Tesne pred párty si pripravte misu s džúsom /punčom/ v červených farbách a vložte do nej "ruku" a nasekaný ľad.  

9. Čokoládový upír
Upečte čokoládové keksíky /alebo môžete použiť keksy z obchodu OREO, DISKO/. Namočte do čokolády. Na krídla a oči použijeme marcipán bielej a čiernej farby.

10. Sendvičové truhly
Zo sendvičového chlebu vyrežieme/vykrojíme truhličky. Natrieme nutelou a zlepíme. Na vrch napíšeme pustenou čokoládou RIP.

11. Strašidelný džús
Na plastové fľašky nakreslíme čiernou centro fixkou tekvicové tváričky. Fľaše naplníme džúsom /pre deti/ alebo alkoholickým miešaným drinkom /pre dospelých/.

12. Pizza plná duchov
Na plech si nachystáme pizzu. Na vrch poukladáme buď bielko upečené na panvici a vykrojené v tvare duchov alebo syr vykrojený v tvare duchov. Ako oči dáme kúsky čiernych olív.

13. Ľudské prsty
Uvaríte párky (najlepšie malé party párky). Vyrežte "záhyby" ako na prstoch. Na špičku dajte kečup a položte kúsok cibule v tvare nechtu.

14. Žabí slyz plný červíkov.
Použijeme zelené farbivo, alebo rozmixujeme kivi. Môžeme urobiť alkoholický kokteil alebo pridáme sirup/čírej alebo bledej farby/ do vody. Pridáme kocky ľadu a gumených červíkov /Napr. JOJO žížaly/.

15. Frankensteinov úsmev
Zelené jabĺčko rozkrájame na štvrťky alebo tretinky. Vyrežeme ústa, ktoré naplníme karamelom a z marshmallov cukríkov doplníme zuby. 

16. Želatínové dážďovky
Potrebujeme plastové slamky, ktoré obtočíme gumičkou /alebo špagátikom.../ a vložíme do pohára. Pripravíme si červenú želatínu /bežne kúpime v obchode pri pečení/. Ak s nepodarí kúpiť červená želatína, tak pridáme trochu červeného farbiva do čírej želatíny. Želatínu nalejeme do slamiek. Keď želé stuhne, použite teplú vodu, aby sa červíci uvoľnili a vykĺzli zo slamiek.

17. Krvavé náplaste
Stačia nám sušienky, biely krém a červený džem. Postup je jasný :)

18. Draculov kokteil
Pre dospelých môžete pripraviť alkoholický kokteil, pre deti nealkoholický - do kokteilu stačí zakomponovať buď džús červenej farby alebo trochu červeného farbiva. Plus pridáme gumené zuby, ktoré si tam zabudol Dracula :)


Nezabudnite na vtipné a strašidelné názvy. Napr. z výkresu vystrihnite kolieska, napíšte názvy, poznámky a pozapichujte k jedlu, napr.
Čarodenícky lektvar, Krvavý nápoj...
ZJEDZ len na vlastné nebezpečenstvo 

Ak ste na diéte, alebo ste sa rozhodli urobiť si s kamoškami večer plný hororových filmov, tak tu je riešenie aj pre vás! Myslím, že popis je úplne zbytočný - zvládnete to aj podľa obrázkov :)






Už zostáva len dodať:

TAK ČO? Pripravíte nejaké Halloweenske prekvapko pre svojich priateľov a rodinu?

25. septembra 2013

Dňa 14:24 by Unknown v , , ,    Žiadne komentáre
Oživte svoju párty touto ľahkou chuťovkou v talianskom štýle. Nemusí to byť len party jedlo, ale môžete ju podávať aj ako ľahkú večeru.


POTREBUJEME:
tortillu, mozzarellu, bazalkové pesto, paradajky /môžete pridať aj prosciutto/

Tortillu potrieme bazalkovým pestom.

Posypeme nastrúhanou mozzarellou a poukladáme paradajky, osolíme.

Zvinieme a poukladáme na plech. Zapečieme asi 3-5 minút.

Po upečení nakrájame a podávame. Tortilla je chutná aj na druhý deň :)