27. novembra 2013


Vianoce nie sú len pre deti a preto sa nebojte použiť pastelové vianočné ozdoby. Na začiatok môžete použiť niekoľko pastelových farebných gúľ na doladenie stromčeka. Tiež sa dá kúpiť stromček, ktorý už je v nejakej pastelovej farbe, ako napr. ružový. V tomto prípade by bolo pekné ladenie so striebornými a bielymi vianočnými guľami, prípadne použite niekoľko ružových pastelových gúľ v tmavšej alebo bledšej farbe než vetvičky stromčeka. Ak máte radi klasiku a farebný stromček si jednoducho neviete ani predstaviť, tak nemajte strach, na tmavých zelených vetvičkách bude pastel vyzerať tiež skvostne!
Ak sa pohráte s pastelovými farbami, môžete tiež dosiahnuť nádherný vintage vzhľad. Zlaďte niektorú z pastelových farieb (ružová, modrá, zelená...) s bielou a striebornou farbou. Použite vysoké kovové alebo drevené svietniky, sviečky, starožitný rám. 


























25. novembra 2013

Vianoce bez rolničky sú akési neúplné. Dokonca máme pieseň s rolničkami (Jingle Bells). Ak chcete mať tento rok Vianoce viac rolničkové, tak sa môžete inšpirovať niektorým s nápadov.
Ak náhodou nenájdete rolničku vo farbe ako potrebujete, tak ich jednoducho premaľujte :) Môžete na ne namaľovať ornamenty, prúžky alebo aj bodky - ktoré sú jednoduché ale pritom veľmi efektné. 
Ak maľovanie nepatrí medzi vaše obľúbené činnosti, tak môžete kúpiť rolničky rôznych veľkosti a vložiť ich do sklenej nádoby. Bude to pôsobiť veľmi efektne. 
Tiež môžete vytvoriť venček a to zlepením niekoľkých rolničiek dokopy alebo ich jednoducho zaveste na stromček.

Ďalšie krásne inšpirácie :)
















24. novembra 2013

Dňa 23:35 by Unknown v , ,    1 komentár

Niektoré dvojice majú "svoju" pieseň dlho predtým, než sa zoberú, ako napr. ich prvá pieseň, na ktorú spolu tancovali po prvý krát alebo pieseň, ktorá sa viaže k nejakému špeciálnemu momentu v ich vzťahu a tak sa stala ich špeciálnou piesňou.



Ak ešte nemáte pieseň pre svoj prvý mladomanželský tanec, skúste si vypočuť tieto:


Ray LaMontagne "You Are The Best Thing" 
Eva Cassidy "Songbird" 
The Beatles "In My Life"
Dave Barnes "On a Night Like This" 
The Civil Wars "Dance Me to the End of Love" 
Van Morrison "Crazy Love"
Ingrid Michaelson "You and I" 
Frank Sinatra "The Way You Look Tonight" 
Peter Gabriel "In Your Eyes" 
Iron and Wine "Such Great Heights"
Ben Harper "Forever"
Ben Folds "The Luckiest" 
The Moldy Peaches "Anyone Else But You" 
The Arctic Monkeys "Baby I'm Yours"
Cary Brothers "Blue Eyes"
Etta James "At Last"
James Blunt "You´re Beautiful"



Zopár tipov, pre váš prvý mladomanželský tanec

Ak je váš song príliš dlhý, dohodnite sa s DJ-om, nech ho nechá v určitej časti "uplnyúť" do ticha, alebo si nechajte zahrať iba pár strof. Ľudia sa  budú pozerať ako tancujete, a verte, že 6 minút by sa Vám zdali ako večnosť.

Aj keď neplánujete nacvičovať celú choreografiu, zájsť na hodiny tanca môže vyť zábavná vec a váš tanec môže dopadnúť ešte viac elegantnejšie. 

Či už chodíte na lekcie tanca, alebo nie, určite by ste mali aspoň trochu cvičiť. Skúste si zatancovať na vašu pieseň minimálne raz. Uistite sa, že ste obaja naladený na ten istý rytmus a štýl.

Pri skúške šiat sa prejdite po salóne. Uistite sa, že sa pri pohybovaní v šatách cítite komfortne  a že pri chôdzi si nešliapete na šaty.


Rada by som vedela, aká bola/bude Vaša pieseň?


21. novembra 2013

Dňa 1:29 by Unknown v , , ,    5 komentáre


K Vianociam neodmysliteľne patrí aj tropické ovocie. Mne osobne, asi najviac chutí ananás a kokos. Takže, keď som sa dostala k tomuto neskutočnému receptu na kokosový likér, hneď som vedela, že to bude vianočný nápoj tohto roka! Pre mňa určite :) Už teraz sa mi zbiehajú slinky, ale musím počkať.. Inak by nebol vianočný.

Potrebujeme:
- 1 konzervu kondenzovaného mlieka
- 1 konzervu sladeného kondenzovaného mlieka (salko)
- 400-500 ml kokosového krému (napr.)
- 3 šálky bieleho rumu
- 2 ČL vanilkového extraktu (esencie)
- 1 ČL mletej škorice
- 2 paličky škorice
- 1 vanilku (celú)

Postup:
1. Vložte obe kondenzované mlieka a kokosový krém do mixéra a dobre zmixujte, kým sa masa nespojí. Pridajte rum, vanilkovú esenciu, mletú škoricu a opäť dobre premixujte.  
2.Prelejte nápoj do džbánu alebo do uzatvárateľnej fľaše. Do nápoja ponorte škoricové tyčinky a celú vanilku. Ak ste nápoj naliali do džbánu, tak ho zakryte. Nápoj vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky. (Čím dlhšie, tým lepšie.)
3. Servírujte v menších pohároch. Ozdobte mletou škoricou a celou tyčinkou škorice. Nápoj môžete skladovať v chladničke do cca 2 týždňov. Pred podávaním fľašu vždy pretrepte.


17. novembra 2013

Dňa 20:20 by Unknown v , , ,    2 komentáre


Keď všetok ten predvianočný chaos a stres opadnú a nastane ten čas a pokoj, kedy je celá rodina spolu, vtedy sa konečne napĺňa pravá podstata Vianoc. Aby ste si ešte viac užívali čas s ľuďmi, ktorích milujete, pripravila som pár špeciálnych vianočných nápojov, ktoré môžete popíjať počas chladných večerov :)

Vianočné Brusnicové Mojito


Potrebujeme: 
- menší zväzok čerstvej mäty
- 1/2 šálky cukru
- 1 3/4 šálky bieleho rumu
- 1 1/4 šálky limetkového džúsu
- 3/4 šálky brusnicového džúsu
- 2 šálky perlivej vody/minerálky

Postup:
Mätu s cukrom vložíme do veľkého džbána a pomocou dreveného drtítka rozdrvíme. Pridaj biely rum a limetkovú šťavu /džús/ a premiešajte, aby sa cukor rozpustil. Vmiešajte brusnicový džús a perlivú vodu. Nakoniec pridajte 4-6 šálok ľadu.


Long Island: Mätovo - Zázvorový Ľadový Čaj


Potrebujeme:
- 4 vrecúška mätového čaju
- cca 12 centimetrový koreň zázvoru
- 1/4 šálky kryštálového cukru
- 1 šálka čerstvej mäty
- 3/4 šálky bieleho rumu

Postup:
Do väčšieho hrnca dáme variť 2 l vody, do ktorej pridáme čajové vrecúška a zázvor. Povaríme 3-4 minúty.
Necháme vychladiť na izbovú teplotu. Pridáme biely rum. Dáme vychladiť do chladničky alebo pridáme kocky ľadu. Nakoniec pridáme nasekanú mätu.


Ružová Grapefruitová Margarita


Potrebujeme:
- 1 šálka červeného grapefruitového džúsu/šťavy
- 1/2 šálky čerstvej limetkovej šťavy
- 1 šálka striebornej tequily
- 1 limetka nakrájaná na väčšie kusy, morská soľ (podľa chuti)

Postup:
V mixéri zmixujte grapefruitový džús, limetovú šťavu, pomarančový likér. Nalejte do veľkého džbánu a vmiešajte tequilu.
Ak chcete môžete ozdobiť pohár tak, že po okraji prejdete časťou limetky a namočíte do soli. Nalejeme nápoj. Pohár ozdobíme kúskom limety.



16. novembra 2013

Dňa 20:36 by Unknown v ,    2 komentáre

Advent už skutočne stojí za dverami a my už premýšľame o ozdobách na vianočný stromček... I keď sú nákupné centrá a obchodné domy, vysvietené a ozývajú sa vianočné piesne,  tam sa pravej vianočnej atmosféry asi nenadýchneme. Nefalšovanú atmosféru Vianoc nasiakneme najlepšie na vianočných trhoch, s punčom v ruke, zamrznutým nosom a pri vysvietenej krajinke s obrovským stromčekom. Takže kedy a kde sa vianočné trhy konajú?
Pripravila som taký malý prehľad vianočných trhov, nielen v slovenských mestách, no začnime najskôr zo Slovenskom:

Bratislava - 22. 11. 2013
Nitra - 6. 12. 2013
Košice - 5. 12. 2013
Žilina - 5. 12. 2013
Trnava - 29. 11. 2013
Pezinok - 13. 12. 2013


Vianočné trhy v ďalších zaujímavých mestách sveta, ktoré sa určite oplatí navštíviť:

Viedeň - 16. 11. 2013
Budapešť - 15. 11. 2013
Praha - 1. 12. 2013
Krakow - 29. 11. 2013
Londýn - 22. 11. 2013

Bratislava

Budapešť

Košice

Krakow

Londýn

Nitra

Paríž


Kam sa chystáte na vianočné trhy vy?