29. marca 2014
Vlastne už od včera mám neskutočnú chuť piecť :) Včera večer som upiekla čokoládovo - nutelové muffiny a dnes som sa pustila do pečenia banánovo-jahodových muffín s čokoflokmi. Piekla som už aj banánové, aj jahodové, aj s čokoflokmi, ale dnes som sa rozhodla spojiť to a vykúzliť tak neodolateľnú chuť ovocia a čokolády v jednom kúsku. A naozaj sebakriticky musím skonštatovať, že sú báječné! Určite budú patriť medzi moju TOP 3-ku :)
Prejdem hneď k receptu, takže potrebujeme:
- 4 banány
- 1/2 - 2 šálky jahôd (ja som použila mrazené, ktoré som ale pred použitím rozmrazila)
- 1 šálka hnedého cukru
- 1/2 šálky olivového oleja (alebo aj slnečnicového)
- 1 veľké vajíčko
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka špaldovej celozrnnej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL soli
- 1/2 šálky 33% smotany
- 1 PL vanilkovej esencie
- čokofloky
Postup je jednoduchý, ako pri všetkých muffinkách :)
- V prvom rade si predhrejeme rúru na 220°C. A do muffinkového plechu naukladáme košíčky.
- Banány olúpeme a rozmixujeme ich ponorným mixérom na kašu. Potom použijeme klasický mixér. K banánom pridáme hnedý cukor, vajíčko a olej. Všetko spolu 2-3 minúty premixujeme.
- Následne pridáme ostatné suché ingrediencie, po jednom, tak, aby sa nám vždy zapracovalo cesto (inak bude celá kuchyňa biela :D). Takže jedno po druhom, pridáme obe múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Opäť všetko dôkladne premixujeme, potom pridáme smotanu a vanilkovú esenciu. Ďalej mixujeme, až nám vznikne polotuhé, cesto. Potom vareškou vmiešame čokofloky.
- Do muffinkového plechu, teda už do košíčkov nalievame cesto. Cesto budeme nalievať na 3x, takže vždy treba dať len trochu cesta do košíčku.
Muffinové košíčky budeme plniť: najskôr lyžica cesta, potom vrstva nakrájaných jahôd, potom opäť lyžica cesta, lyžica nakrájaných jahôd a jahody nakoniec zalejeme cestom. - Pečieme 15-25 minút (zéleží na veľkosti muffiniek).
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Makrónky majú svoje korene vo Francúzsku, sú pôvabné a elegantné. Ak máte radi snehové pusinky, tak makrónky si jednoducho zamilujete...
-
Svadobné oznámenia sú veľmi dôležitou súčasťou každého svadobného dňa, pretože pozývajú rodinu a priateľov bližšie k šťastnému páru, a...
-
Jednoduchý postup a efektný výsledok! POTREBUJETE: - 1 stranu kreatívneho papiera (na väčšiu obálku formát A3, na malú obálku A4) - nožnic...
-
Originálne a s troškou trpezlivosti aj ľahko vyrobiteľné vianočné ozdôbky, ktoré svojim materiálom určite garantujú originalitu. Nasledujúc...
-
Mám pre Vás kreatívny post pre vašu domácnosť, bude sa týkať detských postieľok a toho ako ich možno využiť, teda v prípade, že do nich už ...
-
Vianoce nie sú len pre deti a preto sa nebojte použiť pastelové vianočné ozdoby. Na začiatok môžete použiť niekoľko pastelových farebný...
Moje sestra občas muffiny peče a jsou výborné!
OdpovedaťOdstrániťUrčitě bych vyzkoušela i banánové!