29. marca 2014
Vlastne už od včera mám neskutočnú chuť piecť :) Včera večer som upiekla čokoládovo - nutelové muffiny a dnes som sa pustila do pečenia banánovo-jahodových muffín s čokoflokmi. Piekla som už aj banánové, aj jahodové, aj s čokoflokmi, ale dnes som sa rozhodla spojiť to a vykúzliť tak neodolateľnú chuť ovocia a čokolády v jednom kúsku. A naozaj sebakriticky musím skonštatovať, že sú báječné! Určite budú patriť medzi moju TOP 3-ku :)
Prejdem hneď k receptu, takže potrebujeme:
- 4 banány
- 1/2 - 2 šálky jahôd (ja som použila mrazené, ktoré som ale pred použitím rozmrazila)
- 1 šálka hnedého cukru
- 1/2 šálky olivového oleja (alebo aj slnečnicového)
- 1 veľké vajíčko
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 šálka špaldovej celozrnnej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL soli
- 1/2 šálky 33% smotany
- 1 PL vanilkovej esencie
- čokofloky
Postup je jednoduchý, ako pri všetkých muffinkách :)
- V prvom rade si predhrejeme rúru na 220°C. A do muffinkového plechu naukladáme košíčky.
- Banány olúpeme a rozmixujeme ich ponorným mixérom na kašu. Potom použijeme klasický mixér. K banánom pridáme hnedý cukor, vajíčko a olej. Všetko spolu 2-3 minúty premixujeme.
- Následne pridáme ostatné suché ingrediencie, po jednom, tak, aby sa nám vždy zapracovalo cesto (inak bude celá kuchyňa biela :D). Takže jedno po druhom, pridáme obe múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Opäť všetko dôkladne premixujeme, potom pridáme smotanu a vanilkovú esenciu. Ďalej mixujeme, až nám vznikne polotuhé, cesto. Potom vareškou vmiešame čokofloky.
- Do muffinkového plechu, teda už do košíčkov nalievame cesto. Cesto budeme nalievať na 3x, takže vždy treba dať len trochu cesta do košíčku.
Muffinové košíčky budeme plniť: najskôr lyžica cesta, potom vrstva nakrájaných jahôd, potom opäť lyžica cesta, lyžica nakrájaných jahôd a jahody nakoniec zalejeme cestom. - Pečieme 15-25 minút (zéleží na veľkosti muffiniek).
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
O tom, aké dobroty môžete na svoj Halloweensky večierok pripraviť som už písala, avšak dobré jedlo nezaručí, že bude zábava a tá správna a...
-
Mám pocit, že každý rok jeseň prebehne tak rýchlo, že ani nestihnem urobiť všetko, čo by som chcela robiť. Poznáte ten pocit aj vy? Vždy mi...
-
Veľkonočné venčeky plné nápaditých detailov. Jednoduché i zložitejšie, originálne, farebné, či menej farebné. Každý jeden má niečo do seba!...
-
Či už Vás Halloween chytil alebo ešte nie, prečo si neozvláštniť tento strašidelný deň? Pozvite svojich priateľov a urobte si strašidelný v...
-
Klasika je klasika! Snáď neexistuje domácnosť, kde sa nikdy nerobila rýchla maškrta piškóta-banán-piškóta. S tým nikdy nič nepokazíte. Ja ...
-
U nás doma, sa počas jary & leta neustále zarábajú limonády, máme pár overených a niekedy tak trochu experimentujeme alebo miešame príc...
Moje sestra občas muffiny peče a jsou výborné!
OdpovedaťOdstrániťUrčitě bych vyzkoušela i banánové!