12. júna 2013
Makrónky majú svoje korene vo Francúzsku, sú pôvabné a elegantné. Ak máte radi snehové pusinky, tak makrónky si jednoducho zamilujete. Základ makroniek tvorí cukor, mleté mandle, vaječné bielky.
Pridávam recept na čokoládové makrónky, ktorý mám odskúšaný.
ČOKOLÁDOVÉ MAKRÓNKY
Potrebujete:
- 1 hrnček práškového cukru
- 3/4 hrnčeka mletých mandlí
- 2 bielky
- 1/4 kryštálového cukru
- 2 lyžice kakaového prášku
na plnku:
- 100g horkej čokolády
- 2/3 smotany na šľahanie
/Plnku odporúčam pripraviť deň vopred a nechať odstáť v chlade./
Postup:
V prvom rade Vás chcem upozorniť, že je veľmi dôležité zachovať presný postup tohto receptu. Recept je veľmi jednoduchý no nepodceňte ani jeden pokyn :)
1. Mleté mandle, práškový cukor a kakao zmixujeme na pár sekúnd. Odložíme.
2. Z bielkov vyšľaháme sneh /pridáme štipku soli/, potom postupne vmiešame krupicový cukor y vyšľaháme tuhý sneh.
3. Po častiach vmiešame mandľovú zmes do snehu až kým nevznikne lesklá hustá hmota.
4. Plech vystelieme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom nastriekame rovnaké koliečka. Ak sa nedarí vytvoriť úplne rovnaké koliečka, nevadí na konci ich popárujete :) Ak chcete, aby mali Vaše makrónky perfektný tvar, tak skúste formu na makrónky :)
5. Pred pečením necháme makrónky odstáť pri izbovej teplote asi 30 minút.
6. Pečieme pri 160°C asi 10 - 15 minút.
7. Makrónky necháme vychladnúť na plechu až potom ich odlepíme.
Plnka:
Smotanu rozohrejeme a pridáme do nej nalámanú /nastrúhanú/ horkú čokoládu. Vytvoríme krém, ktorý necháme poriadne vychladnúť /ja som ho nechala chladiť celú noc/. Krémom zlepujeme dve makrónky.
..............
Makrónky majú príchute od výmyslu sveta, takže určite sa nebojte experimentovať s farbivami, esenciami, atď...
1, 2, 3, 4, 5, 6
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Keď sa jedná o vyrábanie handmade nábytku tak drevené debničky nepochybne patria medzi najobľúbenejší a najvyhľadávanejší materiál, najmä ...
-
Ako som už v predchádzajúcich článkoch spomenula, v pečení sa zameriavam najmä na muffinky. Pred pár dňami som sa pustila do pečenia čoko...
-
11 PL masla 100 g bielej čokolády 1/2 šálky hnedého cukru 1/4 šálky rumu 2 šálky polohrubej múky 1 ČL soli 1 ČL prášku do pečiva...
-
Kúpeľňa sa môže stať bláznivým a šialeným miestom v našom dome, a to vtedy, ak máme príliš veľa vecí a málo úložného priestoru. Vzhľadom k...
-
Krásna, jednoduchá lacná dekorácia na oslavy, svadby, plesy... Tento rok som ich vyrábala na poľovnícky ples a tak som sa rozhodla, že ...
-
Veľkonočné venčeky plné nápaditých detailov. Jednoduché i zložitejšie, originálne, farebné, či menej farebné. Každý jeden má niečo do seba!...






.jpg)

Určite vyskúšam :) vyzerá to geniálne :)
OdpovedaťOdstrániťTak to ma teší :)
OdpovedaťOdstrániťKolik jich tak bude z tohoto množství těsta ???
OdpovedaťOdstrániťMne vyšlo z toho asi 23 makroniek, ale záleží od toho či ich budete robiť maličké, alebo väčšie.. :)
OdstrániťChcela by som sa opýtať.... v postupe píšeš, že nám treba 1/4 hrnček kryštálového cukru, ale v postupe je to už krupicový cukor. Ktorý mám teda použiť?
OdpovedaťOdstrániťJa som použila kryštálový cukor :)
Odstrániť... asi som sa pomýlila..
aký veľký hrnček si použila?
OdpovedaťOdstrániťmna by zaujímalo ako robiť iné plnky :-) napríklad citrónovú,malinovú atď. ako jasne,že aromami ale co použiť ako základ :-)
OdpovedaťOdstrániťnerovne sa mi nerobia po bokoch take nerovneakoby sukienky. Vzdy sa mi urobia bez toho, take plne, akoby pusinky. Dakujem za radu.
OdpovedaťOdstrániť