31. augusta 2014
Dňa 19:19 by Unknown v dezert, DIY, jedlo, jeseň, jesenný recept, party jedlo, pečivo, praclíky, recept Žiadne komentáre
Rakúšaci & Nemci ich zbožňujú a priznám sa, ja už tiež. Podľa tohto receptu jednoducho vykúzlite jedny z NAJ praclíkov.
POTREBUJEME:
NA KVÁSOK:
42 g kvasníc
1 ČL cukru
1,5 šálky teplej vody
CESTO:
5 šálok polohrubej múky
1/2 šálky cukru
1 PL oleja
3 ČL soli
1/5 šálky sódy bikarbóny
1 šálka horúcej vody
hrubá soľ (sezam...) na posypanie
maslo na potretie
Z kvasníc, cukru a vody si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť, cca 5-10 minút. Hotový kvások zamiesime s múkou, cukrom a soľou. Miesime cca 5-7 minút, kým cesto nie je spojené a ľahko manipulovateľné. Vyformujeme do gule, vložíme do misky, potrieme olivovým olejom a misku prikryjeme utierkou. Cesto necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem..
V menšej miske zmiešame sódu bikarbónu s 1 šálkou horúcej vody. Rúru predhrejeme na 190°C.
Cesto si rozdelíme na 12 častí.
Každú časť zrolujeme do "lana" a skrútime do tvaru praclíka.
Praclík ponoríme do vody so sódou bikrabónou a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Praclíky posypeme hrubou soľou.
Pečieme cca 8 minút, kým praclíky nie sú upečené do zlatista. Hneď po vybratí z rúry praclíky potrieme rozpusteným maslom.
Recept môžete modifikovať podľa vlastnej chuti. Môžete pridať čokoládové kúsky, škoricu, mandľe, posypať sezamom, vanilkovým cukrom....
POTREBUJEME:
NA KVÁSOK:
42 g kvasníc
1 ČL cukru
1,5 šálky teplej vody
CESTO:
5 šálok polohrubej múky
1/2 šálky cukru
1 PL oleja
3 ČL soli
1/5 šálky sódy bikarbóny
1 šálka horúcej vody
hrubá soľ (sezam...) na posypanie
maslo na potretie
Z kvasníc, cukru a vody si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť, cca 5-10 minút. Hotový kvások zamiesime s múkou, cukrom a soľou. Miesime cca 5-7 minút, kým cesto nie je spojené a ľahko manipulovateľné. Vyformujeme do gule, vložíme do misky, potrieme olivovým olejom a misku prikryjeme utierkou. Cesto necháme vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem..
V menšej miske zmiešame sódu bikarbónu s 1 šálkou horúcej vody. Rúru predhrejeme na 190°C.
Cesto si rozdelíme na 12 častí.
Každú časť zrolujeme do "lana" a skrútime do tvaru praclíka.
Praclík ponoríme do vody so sódou bikrabónou a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Praclíky posypeme hrubou soľou.
Pečieme cca 8 minút, kým praclíky nie sú upečené do zlatista. Hneď po vybratí z rúry praclíky potrieme rozpusteným maslom.
Recept môžete modifikovať podľa vlastnej chuti. Môžete pridať čokoládové kúsky, škoricu, mandľe, posypať sezamom, vanilkovým cukrom....
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Makrónky majú svoje korene vo Francúzsku, sú pôvabné a elegantné. Ak máte radi snehové pusinky, tak makrónky si jednoducho zamilujete...
-
Svadobné oznámenia sú veľmi dôležitou súčasťou každého svadobného dňa, pretože pozývajú rodinu a priateľov bližšie k šťastnému páru, a...
-
Jednoduchý postup a efektný výsledok! POTREBUJETE: - 1 stranu kreatívneho papiera (na väčšiu obálku formát A3, na malú obálku A4) - nožnic...
-
Originálne a s troškou trpezlivosti aj ľahko vyrobiteľné vianočné ozdôbky, ktoré svojim materiálom určite garantujú originalitu. Nasledujúc...
-
Mám pre Vás kreatívny post pre vašu domácnosť, bude sa týkať detských postieľok a toho ako ich možno využiť, teda v prípade, že do nich už ...
-
Vianoce nie sú len pre deti a preto sa nebojte použiť pastelové vianočné ozdoby. Na začiatok môžete použiť niekoľko pastelových farebný...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára