15. augusta 2015
Mám pre Vás veľmi jednoduchý recept na domáce krekry. Najlepšie na nich je, že si ich môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti a podávať s obľúbeným dipom, omáčkou, či nátierkou.
Potrebujeme:
Cesto rozkrájame pizza krájačom (ak nemáte, tak nožíkom) na malé štvorčeky. Potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Ja som posypala parmezánom, morskou soľou a čerstvým rozmarínom.
Skvelou príchuťou na krekry je tiež mak, sezamové semiačka, cesnaková soľ, akékoľvek bylinky (oregano, bazalka, pažítka...) alebo tiež koreniny. Môžete experimentovať so svojimi obľúbenými príchuťami :)
Potrebujeme:
- 1 šálku hladkej múky
- 1 šálku špaldovej múky (kľudne môžete použiť namiesto nej hladkú múku)
- 2/3 šálky vody
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1 lyžičku morskej soli
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 1 vajíčko rozmiešané s 2 PL vody
Na posypanie som použila: - morskú soľ
- strúhaný parmezán
- rozmarín
Postup:
Obe múky spolu so soľou a práškom do pečiva vložíme do mixéra a nasucho na pár sekúnd premixujeme. Pridáme vodu, olej a vypracujeme cesto (nie je potrebné ho extra miesiť, stačí, aby sa masa prepojila).
Plech som si otočila a spodnú stranu som jemne posypala múkou, položila cesto a priamo na plechu som ho vyvaľkala. Plech, ktorý som použila bol o veľkosti cca 30x40cm, ak máte menší plech, tak si cesto rozdeľte na dve polovice.
Cesto rozkrájame pizza krájačom (ak nemáte, tak nožíkom) na malé štvorčeky. Potrieme vajíčkom a posypeme podľa chuti. Ja som posypala parmezánom, morskou soľou a čerstvým rozmarínom.
Skvelou príchuťou na krekry je tiež mak, sezamové semiačka, cesnaková soľ, akékoľvek bylinky (oregano, bazalka, pažítka...) alebo tiež koreniny. Môžete experimentovať so svojimi obľúbenými príchuťami :)
Pečieme 8-12 minút, kým krekry nie sú zlastisté a chrumkavé.
Ako som už spomenula, môžete ich podávať s obľúbenou omáčkou, dresingom, nátierkou, alebo si ich vychutnať len tak samé :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Hľadať
Popular Posts
-
Základné cesto na cheesecake, ktoré môžeme dotvárať podľa potreby, či už kakaom, či rôznymi esenciami, podľa toho, aký cheesecake sa chy...
-
Makrónky majú svoje korene vo Francúzsku, sú pôvabné a elegantné. Ak máte radi snehové pusinky, tak makrónky si jednoducho zamilujete...
-
Svadobné oznámenia sú veľmi dôležitou súčasťou každého svadobného dňa, pretože pozývajú rodinu a priateľov bližšie k šťastnému páru, a...
-
Jednoduchý postup a efektný výsledok! POTREBUJETE: - 1 stranu kreatívneho papiera (na väčšiu obálku formát A3, na malú obálku A4) - nožnic...
-
Originálne a s troškou trpezlivosti aj ľahko vyrobiteľné vianočné ozdôbky, ktoré svojim materiálom určite garantujú originalitu. Nasledujúc...
-
Mám pre Vás kreatívny post pre vašu domácnosť, bude sa týkať detských postieľok a toho ako ich možno využiť, teda v prípade, že do nich už ...
-
Vianoce nie sú len pre deti a preto sa nebojte použiť pastelové vianočné ozdoby. Na začiatok môžete použiť niekoľko pastelových farebný...
0 komentárov:
Zverejnenie komentára