29. decembra 2013



Keďže tu máme sviatky, teda i večierkové obdobie, obdobie, kedy sa rodina stretáva a užíva si prítomnosť jeden druhého. Kedy vytiahnuť naše domáce likéry a špeciálne koktejly ak nie teraz? Našla som recept na úžasnú domácu brusnicovo - limetkovú vodku a nedá mi, nepodeliť sa oň. 

Potrebujeme:
-> brusnice     -> limetky     -> vodka     ->2 lyžice cukru     ->sklenená fľaša

Postup:
1. Ideálne je, ak do každej jednej brusnice urobíte dierku s ostrým nožom (jej chuť a vôňa sa lepšie uvoľní). 
2. Limetky umyte a pokrájajte na malé kúsky.
3. Naplňte fľašu asi do 2/3 brusnicami a kúskami limetiek.
4. Pridajte 2 lyžice cukru (alebo menej), aby sa zjemnila horkosť brusníc.
5. Zalejte vodkou doplna a dobre fľašu potrepte.
6. Nechajte odpočívať v chlade minimálne 1 týždeň  (môžete aj mesiac! - čím dlhšie, tým lepšie).

Cheers!

28. decembra 2013


Kedy oslavovať ak nie počas vianočných sviatkov a na Silvestra?! Nie vždy musíte navštíviť rôzne kluby, aby ste mali pocit dokonalej párty - máte ešte možnosť usporiadať večierok u vás doma a s týmito tipmi bude sršať glamour atmosféra jedna radosť! 

1. DEKORUJEME!!
Vymeňte svoje bežné obrazy za obrazy s textom, ktorý želá Šťastný Nový rok, alebo s číslicami nového roka.
(Postup, ako takéto obrazy vytvoriť pomocou papiera, glitrov a lepidla nájdete tu: Easy Party Decor)


Krásny a jednoduchý tip ako vyrobiť girlandu z cestovín, ktorú môžete zavesiť na stenu, alebo ňou vydekorovať stôl je na nezapletenie! Návod ako ju vyrobiť nájdete tu: DIY Pasta Garland. Je to super tip za málo peňazí!


Kvety na stole nesmú chýbať, stačí pár kvietkov, ktoré vložíte do "váz", ktoré si sami vyrobíte. Stačí zaváraninová fľaša, lepidlo, glitre. Lepiacou páskou si rozdeľte fľašu na 2 časti. Jednu polovicu natrite lepidlom a posypte glitrami. Nechajte uschnúť a lepiacu pásku odlepte a wualá, mohlo by to vyzerať nejak takto:


Do vyšších váz nasypte vianočné gule a pár ich nadekorujte aj na stôl.



2. CHYSTÁME MAŠKRTY
Zabudnite na klasické tácky a misky! Stačí pár pohárov na Martini, ktoré použijeme namiesto misiek. Môžete kúpiť dezert (ferrero) alebo si urobte domáce pečivko v tvare guliek, ktoré zabaľte do zlatého papiera a naservírujte do pohárov. Pridajte rôzne zapichovačky (ktoré si vyrobíte z papiera a špajdle) a váš party stôl sa bude ligotať!


... i keď s jednou dobrotou sa asi nezaobídete a tieto glamour keksíky proste musíte mať! Stačí upiecť vaše obľúbené pečivo, a nafarbiť ho zlatou a striebornou potravinárskou farbou. Mňam!



3. PRIPIJEME SI!!
Čo by to bolo za párty bez šampusu?! Tento super jednoduchý tip dodá punc každej fľaši. Potrebujete na to lepidlo & glittre! Nech sa nám všetko ligoce, ako sa na glamour párty ligotať má! Perfektný návod ako na to, nájdete tu: DIY sparkly bottles.


Na stopky pohárov uviažte zlaté mašličky...



4. NIEČO PRE HOSTÍ
Svojich hostí privítajte s originálnymi vami vyrobenými čapičkami :)


24. decembra 2013



Mala som v pláne pridať fotky našej výzdoby skôr, ale nakoniec som sa rozhodla, že počkám, kým budem mať hotový aj stromček. Myslím, že už som spomínala, že tento rok som sa rozhodla pre bielo-striebornú kombináciu, no nakoniec som sa rozhodla, že pridám do jedálne ešte aj červenú (predsa len, je to typická farba Vianoc) a do obývačky som pridala ešte pastelový ružový akcent.

Takže začnem s jedálňou:









Obývačka:












a stromček, z ktorého mám obrovskú radosť <3








A stromček v našej izbe...


a schodište...



Vianočná ruža nemôže chýbať :)


Prajem KRÁSNE VIANOCE! :)