31. októbra 2013

Dňa 19:05 by Unknown v ,    7 komentáre

Keď sa jedná o vyrábanie handmade nábytku tak drevené debničky nepochybne patria medzi najobľúbenejší a najvyhľadávanejší materiál, najmä v súčasnom období. Dá sa s nimi pracovať v rôznych štýloch, ako prírodnom, rustikálnom, vintage. Môžete ich namaľovať, dno debničky vytapetovať, ...možností je neúrekom. 
Využiteľnosť takéhoto nábytku je skutočne neobmedzená, hodí sa napr. do detskej izby, obývačky, čitateľského kútika, na terasu, jedálne, špajze, predsiene, dokonca na toaletu, či do kúpeľne a takto by sa dalo pokračovať.
Ešte stále sa pýtate, prečo vytvoriť nábytok z drevených prepraviek? Tak hlavne, preto, že je to originálne, štýlové, jedinečné & izba bude pre vás znamenať viac, ak sa budete podieľať na výrobe vlastného nábytku. 
TIP: Drevené prepravky si môžete zakúpiť napr. na www.dreveneprepravky.cz.

Niekoľko fotiek na inšpiráciu:
























Zdroj obrázkov: pinterest.

27. októbra 2013

Dňa 15:09 by Unknown v ,    17 komentáre
Nastáva čas, kedy sa dni skracujú a večery sú dlhé. Keďže vonku si už veľa svetla neužijeme, treba si nájsť zábavku vo vnúti, určite mnohé z vás do toho zahrnú aj pečenie a varenie, skúšanie nových dobrôt... I tak sa nám blížia vianočné sviatky, takže treba nájsť a odskúšať nové recepty :)
A tak som ako výhru pre túto giveaway vybrala milú knižku s 55 originálnymi receptami na krémeše, laskonky, veterníky, tortičky, rolády, šamrole...


Pravidlá súťaže sú veľmi jednoduché:
1. Choď na facebook a označ a zozdieľaj TÚTO FOTO
2. Do komentárov k tomuto článku napíš svoje meno, email a čo rada pečieš.

Budem veľmi rada ak sa staneš aj následníkom tohto blogu (na pravej strane- NÁSLEDNÍCI, klikni na Pripojiť k tejto lokalite)

Súťaž trvá do 18. 11. 2014



18. októbra 2013


Moje nové obľúbené keksíky! Sú farebné, originálne...také nápadité. Perfektné sa hodia k Halloweenskej tematike, keďže sú v nich nakombinované farby ako oranžová, čierna, zelená a fialová. A hlavne, sú chutné. 
Pripravila som detailný postup, ako vyrobiť tieto keksíky. 

Na klasické cesto potrebujeme:
- 540 g hladkej múky, 
- 140 g - 160 g práškového cukru (podľa toho, či ich chcete viac sladké, alebo menej)
- 2 vajcia
- 250 g masla (izbová teplota)
- 3 PL bieleho jogurtu

Všetky ingrediencie vložíme do väčšej misky a vypracujeme z nich pevné cesto, ktoré dáme chladiť minimálne 30  minút.

Na Halloweenske SWIRLS keksíky ďalej potrebujeme:
- oranžové, zelené, čierne a fialové farbivo. Ja som použila gelové farbivá.


Keď nám cesto odstálo 30 minút, tak ho vyberieme z chladničky.


Rozdelíme ho na štyri časti a do každej časti pridáme iné farbivo a zapracujeme do cesta, aby vznikla bezchybná farebná hmota.


Z cesta každej farby odštiepime a v rukách urobíme guľôčky.


Potom každú guľôčku zošúlame.

A zo "šúlancov" vytvoríme "slimákov".

Pečieme na 180°C 10-15 minút.
Môžete podávať s mliekom, horúcou čokoládou, čajom alebo aj samostatne.




15. októbra 2013

Dňa 17:28 by Unknown v , , ,    2 komentáre

Kto by nechcel navštíviť New York? Viem, možno by sa pár ľudí našlo, no ja mám veľkú túžbu sa ísť pozrieť do tohoto mesta. Vlastne ani neviem čím to je, ale časť mojej túžby pripisujem niektorým filmom a seriálom, ktoré sa tu natočili - čo je najmä Gossip Girl a Sex v Meste, pretože sú to moje srdcovky. Určite poznáte ten pocit, že vás to niekam ťahá, až máte nutkanie dostať sa tam, no v skutočnosti si to neviete opodstatniť. Toto je môj prípad.
Zhromaždila som pár neskutočne krásnych fotiek New Yorku - mesta, ktoré nikdy nespí. Ako sa vraví, New York môžete buď milovať alebo nenávidieť a teda ja ho určite budem milovať :) To viem už teraz.
Kopu zaujímavých informácií sa dozviete na www.newyork.sk