20. mája 2013

Dňa 12:46 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre

Neviem, aké sú raňajkové zvyklosti u Vás, no ja sa snažím začať deň zdravo. Je pravda, že nie vždy sa stíham naraňajkovať, ale keď už tak sa snažím jesť čo najzdravšie. ...ale aj chutne :)
Preto mám rada práve ovocné shake/kokteily.. (nemám na myslí  kokteily so zmrzlinou a cukrom!).
Shake je rýchly na prípravu a taktiež aj na konzumáciu, no zasýti a dodá potrebnú energiu!

Takže môj recept na shake je veľmi jednoduchý, ako som už spomínala!
Potrebujeme:
- ovocie (ja som použila jahody a čučoriedky)
- nízkotučný jogurt
- nízkotučné mlieko


Jahody a čučoriedky zmixujeme mixérom (domácim robotom), pridáme jogurt, opäť pár sekúnd pomixujeme a nakoniec dolejeme mlieko a opäť pomixujeme. 
Shake nalejeme do pohára.

A ľahké raňajky plné chuti a energie sú na svete :)


7. mája 2013

Dňa 20:21 by Unknown v ,    3 komentáre


Nielen že je tento recept jednoduchý a chutný, ale je omnoho zdravší než cestovinové polotovary, ktoré kupujeme v obchode.

POTREBUJEME:

  •  väčší hrnček alebo misku 
  •  menšie cestoviny (asi 2-3 hrste)
  • rôzne druhy syrov /niva, eidam, cheddar/
  • 2 PL masla
  • soľ, čierne mleté korenie
  • môžte pridať aj bylinky, šunku.... čo máte radi :)


POSTUP
  • Do misky nalejeme vodu a pridáme cestoviny. /Nedávajte misku do plna, aby voda nevykypela/

  • Misku vložte do mikrovlny a ohrievajte cca 6 minút.
    /Tento čas sa môže odlišovať kvôli výkonnosti rôznych druhov mikrovlniek. Odporúčam nastaviť čas na 4 minúty a potom každú minútu kontrolovať/

  • Keď sú cestoviny uvarené, pridajte nastrúhaný syr, 2PL masla, soľ, čmk a premiešajte. Vodu, ktorá Vám ostala v miske z cestovín nevylievajte - ak by jej tam ostalo príliš, tak odoberte, ale trochu tam nechajte ;)





  •  Ja som pridala aj čerstvú pažítku.

  • Dobrú chuť! 

5. mája 2013

Dňa 12:38 by Unknown v , , ,    Žiadne komentáre

Ďalší recept na domácu limonádu - tentokrát s jahodovou príchuťou. Domáce limonády sú veľmi svieže a nie sú zbytočne presladené ako limonády z obchodu. Obsahujú prírodné vitamíny, takže sú to také zdravé & chutné elixíry :) 
Domáce limonády sa hodia aj na párty či na posedenie s priateľmi. Všetci zúčastnení sa určite potešia :) Stačí limonádu aj s ovocím preliať do sklenej nádoby a pridať ľad - do toho naberačku a hotovo :)


Na 1,5 - 2 l jahodovej limonády potrebujeme:
cca 10 kusov jahôd, 2-3 plátky citróna, 12-15 lístkov čerstvej mäty.

Postup:
1. jahody nakrájame buď na polovice, plátky alebo na krúžky (ako sa Vám viac páči). Potom ich spolu s plátkami citrónu a lístkami mäty vložíme do nádoby a zalejeme 1,5 až 2-mi litrami vody a necháme odstáť cez noc v chlade.


JAHODY
Jedna porcia jahôd,100 gramov, obsahuje približne 30 kalórií. Jahody v sebe majú tiež mangán, zinok a vitamíny A, B, C a E. V jahodách sa nachádza aj nezanedbateľné množstvo vápnika, draslíka a železa, ktoré ovplyvňuje tvorbu krvi v tele. Vďaka svojmu zloženiu napomáhajú látkovej výmene a priaznivo pôsobia aj na reumatizmus. Toto ovocie je nielen chutné, ale je tiež zdravé a chráni vraj dokonca pred rakovinou a ochoreniami srdca. Vďaka obsahu vitamínu C, ktorý je dokonca vyšší ako u citrusov, sú jahody veľkým spaľovačom tukov. V spojení s nízkotučným tvarohom alebo tropickým ovocím kivi, budete chudnúť oveľa rýchlejšie. (Zdroj)



1. mája 2013

Dňa 22:42 by Unknown v , , ,    Žiadne komentáre

Domácu limonádu si vyrobíte veľmi jednoducho. Obrovskou výhodou je, že Vaša limonáda skutočne obsahuje prírodné látky a vitamíny, žiadne umelé prísady nehrozia. 
Recept tejto limonády je veľmi jednoduchý, vyžaduje asi 3 min. prípravu. 

Na 1,5 - 2 l limonády potrebujeme:
1 citrón, 1/2 limetky, 1/3 uhorky, 10-12 lístkov mäty.

Všetky tieto "ingrediencie" (okrem mäty) pokrájame na kolieska a vložíme do nádoby. Pridáme aj lístky mäty a zalejeme vodou. Nádobu uzatvoríme a necháme odstáť cez noc v chladničke.


Uhorka
Uhorky sú mimoriadne bohatým zdrojom vitamínov skupiny B (riboflavín, tiamín, vitamín B6 i B3), vitamínu A, vitamínu C, železa, magnézia (nájdete ho v uhorkovej šupke), kalcia, fosforu a zinku, no neobsahujú takmer žiaden tuk.

Citrón 
Citrón je kráľom vitamínu C medzi citrusovými plodmi. Obsahuje i betakarotén, vitamíny B, i dôležitú kyselinu listovú  dôležitú pre mamičky i budúce mamičky. Obsahuje minimum fruktózy a veľké množstvo kyseliny citrónovej, ktorá uľahčuje príjem železa, chráni pred jedovatými látkami a stresom.

Limetka
Limetka obsahuje vitamín C, B a minerálne látky - sodík, vápnik, draslík, horčík a fosfor.

Mäta
Mäta obsahuje silicu bohatú na mentol, triesloviny, horčinu, flavonové glykosidy, minerálne látky a iné. Mäta zlepšuje sústredenia a pomáha pri bolesti hlavy.



ZDROJ
12345