26. januára 2013


Ľahký recept a lahodný výsledok! 

Potrebujete:
● 2 gaštanové pyré   ● cukor   ● 2 šľahačkové smotany   ● 2 smetafixy
● 2 kyslé smotany   ● piškóty   ● vanilkový cukor   ● čokoládu


 Postup:
Do tortovej formy naukladáme piškóty. Smotanu zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmes navrstvíme na piškóty.
Potom nanesieme vrstvu nastrúhaného gaštanového pyré a opäť poukladáme piškóty.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu so smetafixom a hotovú šľahačku nanesieme na tortu.
Polejeme alebo poprskáme pustenou čokoládou - (dajte pozor, aby nebola príliš horúca, inak sa Vám pustí šľahačka).
Necháme odstáť na chladnom mieste aspoň 4 hodiny.

Dobrú chuť!

24. januára 2013

Dňa 13:30 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre
Na facebooku som našla stránku Irenkine Dobrôtky a natrafila som na kopu chutných receptov. Naozaj odporúčam, aby ste si tam klikli. Už teraz mám vybratých niekoľko receptov, ktoré chcem skúsiť!
Keďže sme mali opäť raz dilemu - čo uvariť, tak sme skúsili tieto buchtičky, pečú sa na plechu a plnili sme ich lekvárom, ale môžte skúsiť aj tvarohom... Cesto bolo jemnučké, dobre sa s ním pracovalo a tá chuť... Mňam! ...každý maškrtník si príde na svoje!



POTREBUJETE:
Na šľahačkové cesto:
1/4 l šľahačky, 1 kg výberovej múky, 150g masla, 1dl oleja, 1 vajce, 2 PL cukru, soľ asi 1/2 ČL, kocku droždia, mlieko podľa potreby
Na plnku:
lekvár alebo tvaroh a plus maslo na potretie

POSTUP:
Urobíme si klasické kysnuté cesto, necháme v teple vykysnúť, rozvaľkáme, nakrájame na štvorce,  plníme plnkou a tvarujeme buchtičky. Buchtičky ukladáme na plech, potrieme rozpusteným maslom, necháme na plechu pokysnúť a pečieme pri 200°C.

Dobrú chuť!

22. januára 2013

Dňa 14:34 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre
Tipy na ovocné pleťové masky, ktoré si vytvoríte ľahko aj doma, dodržte inštrukcie a doprajte svojej pleti výživu akú si zaslúži! Čerstvé pleťové masky sú skvelé najmä preto, že pleť dostane čerstvé vitamíny a žiadne chemické prvky.

ANANÁSOVÁ PEELINGOVÁ MASKA


Voňavá ananásová maska zanechá pleť čistú a žiarivú. 
Potrebujete: 2/3 šálky čerstvého nakrájaného ananásu (izbovej teploty), 1/4 šálky olivového oleja, 1/4 šálky posekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup: 1. Ananás rozmixujte mixérom.
2. Potom pridajte olej a premiešajte.
3. Pridajte petržlenovú vňať a jemne premiešajte, nemixujte v mixéri, aby maska nebola príliš vodová!
4. Aplikujte na pleť a nechajte pôsobiť asi 15 minút.
5. Masku zmyte vlažnou vodou.



POMARANČOVÁ ZLUPOVACIA MASKA


Je neuveriteľné, že len dve ingrediencie stačia na to, aby bola vaša pleť jemná a hebká!
Potrebujete: šťavu z pomaranča, prášok do pečiva
Postup: 1. Jednu lyžicu čerstvej šťavy z pomaranča vložte do nádobky (misky).
2. Pridajte jednu lyžicu prášku do pečiva. (začne to šumieť).
3. Ingrediencie spolu dobre zmiešajte.
4. Masku aplikujte štetcom a nechajte pôsobiť 15-20 minút.
5. Masku opatrne zlúpnite prstami a tvár si umyte vlažnou vodou.


POMARANČOVÁ VYŽIVUJÚCA MASKA


S touto úžasnou pomarančovou maskou bude vaša pleť vyzerať sviežo a mladistvo. A ak sa vám náhodou dostane táto maska na pery, tak sa pokojne obliznite - chutí skvelo!
Potrebujete: 1/2 šálky ovsených vločiek, šťavu z jedného pomaranča, 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice medu, 2 čajové lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry. 
Postup: 1. Všetky ingrediencie zmiešajte v malej miske, potrebujeme získať hustú konzistenciu, nie však príliš - aby sa ľahko nanášala na tvár. Ak sa Vám zdá maska príliš riedka, tak pridajte trochu vločiek. 
2. Masku aplikujte na čerstvo umytú, ale suchú pleť, vyhnite sa okoliu očí a nechajte pôsobiť 15-30 minút.
3. Masku zmyte teplou vodou.
4. Zvyšok masky môžete uskladniť v chladničke až na dobu jeden týždeň.

18. januára 2013

Kto miluje taliansku kuchyňu si určite príde na svoje. Recept je veľmi jednoduchý, zvládne ho aj každý začiatočník. Jedlo je ľahké, takže sa hodí aj na večeru.


POTREBUJEME:
-cestoviny v tvare mušlí (pokojne môžete použiť aj iný druh)
- olivový olej, soľ, korenie, bazalku (môže byť čerstvá, ale aj sušená)
- krájané paradajky v paradajkovej šťave (1 konzervu)
- čerstvé cherry paradajky
- malá cibuľka
- parmezán
- môžete pridať olivy, jalapenos... (no nemusíte)

POSTUP:
1. Cestoviny vyvaríme podľa návodu na obale.
2. Na olivovom oleji usmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme soľ, potom pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky a krátko opečieme. Pridáme korenie.
3. Nakoniec pridáme konzervu s paradajkami .(Teraz môžete pridať olivy, jalapenos...)
4. Pridáme bazalku a na 1-2 minúty povaríme. Omáčka je hotvá.
5. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

17. januára 2013


Poznáte to, máte radi svoje topánky, ale podpätok máte oškretý – nechcete ich vyhodiť, ale ani si ich kvôli tomu opätku neobujete. Čo robiť v takom prípade? Natrite ich glitrami!

Neviem ako vy, ale ja všade po internete natrafím na nejaký tutoriál (návod) ako oživiť, opraviť (alebo zamaskovať vadu) svoje topánky glitrami. Ak ste na tom rovnako a váhate či ísť do toho alebo nie, tak ja som do toho šla. A takto to dopadlo:



Moje topánky mali predtým odreté podpätky, vyzerali strašne - no posúďte samy:



Určite nájdete topánky, ktoré sú zrelé na vyhodenie, tak to aspoň skúste. Vyjde Vás to pár eur, potrebujete si zakúpiť len lepidlo (TRANSPARENTNÉ) a glitre. Myslím, že štetec sa nájde u každého :)

POTREBUJETE: 

- LEPIDLO 
- GLITRE (z tej fľaštičky na fotke som použila asi polovicu a úplne to stačilo)
- ŠTETEC
- SKLENENÝ TANIER/MISKU...




POSTUP:

1. Zmiešaj lepidlo s glitrami. a vytvor stredne tuhú masu.


2. Nanes na topánky / časti topánok a nechaj uschnúť asi 30 minút.

3. Potom nanes druhú hrubšiu vrstvu masy a znovu nechaj  schnúť asi 8 hodín.




15. januára 2013


Pripravujete párty alebo chcete len jednoducho oživiť svoj byt jednoduchými dekoráciami? Tak potom je tento nápad ako stvorený pre vás! A najlepšie je, že táto dekorácia vyjde za facku, pretože je vyrábaná zo servítok. Farbu a veľkosť kvetov si môžete vybrať podľa toho, aká farba sa vám bude hodiť na oslavu, či ako dekorácia do bytu.. Dekorácie môžete naaranžovať do kvetináča, zavesiť na strop alebo aj vytvoriť girlandu.


POTREBUJEME: 
  • 8-10 vrstiev servítok
  • nožnice
  • šnúrku

POSTUP:

Každú servítku rozoberte po vrstvách a naukladajte na seba cca 8 - 10 vrstiev.



Snažte sa, aby boli vrstvy na sebe čo najpresnejšie a poskladajte z nich "harmoniku".

Potom "harmoniku" zviažte v strede, alebo dajte do gumičky.

Kraje "harmoniky" zastrihnite do oblúkov. Môžte skúsiť menšie aj väčšie oblúky (vytvoria nám lupene).


Teraz harmoniku roztvorte do tvaru mašle.



Vrstvu po vrstve tvarujte kvet (je to naozaj veľmi jednoduché).


A niečo takéto by malo vzniknúť.



TIP: Kombinujte viac farieb alebo viac odtieňov jednej farby a dosiahnete veľmi originálne a zaujímave kvetové dekorácie.


INŠPIRÁCIE:






10. januára 2013

Zima sa ešte neskončila, vianočná výzdoba je už opäť odložená v krabici, ale na jarné dekorácie je ešte priskoro. Pekne na figu tieto medziobdobia... No práve pred pár dňami som našla peknú zimnú dekoráciu do bytu. Je to úplne jednoduché, lacné a pritom pekné!

Potrebujeme:
- sklenú nádobu, malé konáriky, soľ.

Postup je úplne jednoduchý! Do nádoby nasypeme soľ a následne do nej zapichneme halúzky. A zimná nádhera je hneď aj v obývačke, alebo v inej miestnosti :)

9. januára 2013

Dňa 22:27 by Unknown v ,    7 komentáre
Mne sa nápad veľmi páči! Ako stvorené na zimnú terasu :) Vyzerá to skvele a nápadito, ale hlavne je to originálne. Do bočných stien "stolíka" si môžete naukladať veci, napríklad ako na obrázku staré knihy, starý košík, do ktorého boli umiestnené knihy, dekoračná guľa.. Veľmi sa mi páči nápad s kvetom v kvetináči. Pôsobí to veľmi príjemne a útulne. 



Dňa 20:55 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre

Síce si na jar ešte pár týždňov počkáme, ja som už musela nájsť pár jarných a veľkonočných venčekov na inšpiráciu. Treba si predsa dobre premyslieť, čo zavesíme na vonkajšie dvere.. N jarný venček patria kvietky, hniezda, vajíčka, radostné farby, ale skúste sa zachovať jednoduchosť. V jednoduchosti je predsa krása. A ak chcete aby Váš venček pôsobil elegantne, tak stačí decentne.
Tu je niekoľko obrázkov jarných venčekov:












Dňa 18:28 by Unknown v ,    Žiadne komentáre
Ak máte doma formičky tohto typu, tak si jednoducho pripravíte tieto palacinkové "jednohubky". Vyzerá to veľmi pekne. Postup je jednoduchý, zarobíte si cesto a potom ho dávkujete do formičiek. Keď je palacinka hotová potom formičky uvoľníte a vualá - nádhera je na svete.


Ak nemáte nič, čo by ste mohli použiť ako dávkovač, tak mám pre Vás malý tip! Použite napríklad fľašu z kečupu :)



Dňa 15:38 by Unknown v ,    7 komentáre
Poznáte to.. keď sa snažíte, aby Vaša záhradka vyzerala perfektne. Obzeráte sa po kvietkoch, skalke, stromčekoch a zrazu Vám padnú oči na smetné koše.. Tento nápad je geniálny je priam geniálny, čo poviete? Drevené skrinky do záhradky vyrobené na mieru pre vaše odpadkové koše :) 


8. januára 2013

Dňa 21:38 by Unknown v , ,    Žiadne komentáre

Výborný recept vhodný ako príloha k jedlu alebo si ich môžete dať samé ako diétnu pochúťku k telke :) Po Vianociach sa hodí niečo ľahké :)

Príprava je veľmi jednoduchá, potrebujeme len:
uhorky, šťavu z citróna, olivový olej, soľ, čierne korenie a čili prášok

Uhorky nakrájame, dáme to misky. Potom pridáme šťavu z citróna, olivový olej, soľ, čierne korenie a všetko premiešame. Na vrch ešte nasypeme trochu čili prášku - ak máte radi pikantné :)

Dobrú chuť!