7. decembra 2012


Už je na čase vybrať si dobrý recept na vianočný punč! Zima je vonku poriadna a nič Vás nezohreje lepšie ako sladučký vianočný punč - samozrejme, okrem objatia plného lásky ;)



Prešla som veľa stránok, aj zahraničných aj tých slovenských, ale nenašla som žiadny punč, ktorého recept by ma nadchol. Stále som nenašla to pravé orechové a preto som sa rozhodla, že najlepšie bude ak si ten punč urobím sama, podľa vlastnej chuti :) 

Pri recepte sa nemusíte držať presne udávaného množstva, pretože je na každom aký silný punč chce..

POTREBUJEME:

- 8 dcl vody 
- 2 vrecúška čaju (najlepšie ak použijete nejakú vianočnú edíciu, pretože vám prevonia punč a nemusíte už potom pridávať kopu ďalších prísad, napr. ja som použila čaj MISTRAL: Karol a jeho Klára v zime)
- 3-5 polievkových lyžíc cukru
- 1 - 1,5 litra červeného vína
- 1,5 - 2 dcl griotky
- zavárané čerešne alebo višne, alebo oboje :)  (kľudne použite aj šťavu)
- plátky citrónu, pomaranča

POSTUP:
Vodu a cukor dáme variť, kým sa nám cukor nerozpustí. Potom prilejeme červené víno (ale už nevaríme, inak sa nám vypar´alkohol). Odstavíme, pridáme vrecúška čaju (necháme vylúhovať cca 5 min.). Potom prilejeme griotku, trochu šťavy zo zaváraných čerešní / višní. Premiešame. Pridáme čerešne / višne, plátky pomaranču a citrónu. 

Nápoj podávame teplý :)





Tento rok som urobila 7 adventných vencov pre rodinu a priateľov. Nestihla som všetky nafotiť, tak pridávam aspoň tie, ktoré mám :)





Myslím, že s vianočnou výzdobou už začala asi každá domácnosť, ktorá miluje tieto sviatky radosti a pokoja. Ja som bola tento rok trochu zaneprázdnená a tak som s výzdobou začala o týždeň neskôr ako po minulé roky. A takto som si vyzdobila stromček, je ladený do moderného štýlu - skombinovala som bielu, čiernu a striebornú farbu. Pod stromček som uložila anjela, ktoré som si kúpila tento rok na vianočných trhoch vo Viedni, takže keď sa naň pozriem zaplavia ma krásne spomienky :)


Ďalšia časť miestnosti je ladená do bielo ružova: