21. marca 2012


Páčia sa Vám uvítacie tabuľky, ktoré často vídame vo filmoch a časopisoch? Ja si také pravidelne vyrábam už asi 2 roky! Keďže mám teraz pár dní voľno a prichádza jar, tak som mala potrebu niečo jarné vyrobiť.
Ak si myslíte, že je to veľa práce, alebo, že si kvôli tomu musíte kupovať nejaké extra veci, tak sa mýlite - je to úplne jednoduché a stačí využiť to, čo máte doma. Ja väčšinou farbím akrylovými farbami, ale kľudne môžte využiť aj farby na drevo. A ak to chcete mať v interiéri, tak vám postačia aj temperové farby.
Ja som teraz po prvý krát použila aj servítkoú techniku, na ňu potrebujeme špeciálne lepidlo, ktoré je určené na servítkoú techniku a samozrejme aj lak. Ak na toto nemáte nervy, tak jednoducho tento krok preskočte.

Ja som vyrobila hneď dve uvítacie tabuľky a potrebovala som:
drevené latky, štetec, akrylové farby, nožnice, servítku s obrázkom, ktorý chcem použiť, lepidlo na servítkovú techniku a lak na servítkovú techniku.

1. Latky namaľujeme ľubovolnou farbou. Ja som namaľovala jednu na fialovo a druhú na oranžovo, pri oboch som použila aj bielu, aby latky neboli úplne jednofarebné a jednotvárne.
2. So servítky som vystrihla obrázok, ktorý som chcela použiť, potom som zo servítky odstránila 2 vrstvy a nechala som si len tú vrchnú, kde je potlač viditeľná. Keď latka, ktorú som namaľovala akrylovou farbou uschla, tak som naniesla lepidlo na servítkovú techniku na to miesto, kam som chcela nalepiť obrázok so servítky, v mojom prípade som servítku nalepila po stranách latiek. Servítku som jemne nalepila a následne som celý obrázok prešla lakom na servítkovú techniku. Nechala som to celé zaschnúť.


3. Keď latky uschli, ceruzkou som si načrtla text, ktorý som potom zvýraznila, respektíve prepísala čiernou akrylovou farbou. 



Teraz už len ostáva nájsť vhodné miesto na zavesenie! Ak si želáte, môžte si v rohoch vyvŕtať vŕtačkou dierky, jednoducho prevlečiete špagát a zavesíte si ju :)